ΕΛ.ΑΣ.: Κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη αξίας 1.730.000 ευρώ – ΒΙΝΤΕΟ

706672 4816d8f397 ba31be8621e50947

Ακόμη ένα καίριο «χτύπημα» σε διεθνή κυκλώματα ναρκωτικών επέφερε η Ελληνική Αστυνομία ενώ κατάσχεσε ποσότητα μεγαλύτερη του ενός τόνου ακατέργαστης κάνναβης.

Πιο συγκεκριμένα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από έρευνες, κατάφερε να συλλάβει έναν 32χρονο Ιταλό και μία 27χρονη ομοεθνή του, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εισήγαγε, από την Αλβανία, μεγάλες ποσότητες κάνναβης με σκοπό τη διακίνησή της στην Ελλάδα, την Τουρκία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες  την συγκεκριμένη ποσότητα την εισήγαγαν μέσω του διασυνοριακού σταθμού στο Μαυρομάτι Ηγουμενίτσας.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με παρακολούθηση από την Ηγουμενίτσα τροχόσπιτου, στο οποίο επέβαινε το ζευγάρι των Ιταλών, εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένας τόνος και 145 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, τέσσερα κιλά και 68 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), καθώς και 916 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (λάδι).

Όπως τονίστηκε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης της υπόθεσης από τον διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη και τον επικεφαλή της Δίωξης Ναρκωτικών Σπύρο Τσαρδάκα, υπολογίζεται ότι τα έσοδα της οργάνωσης, μόνο από τη συγκεκριμένη μεταφορά, θα ξεπερνούσαν το ποσό του 1.730.000 ευρώ. Ενώ, έχει πιστοποιηθεί σε αυτό το μεγάλο κύκλωμα και η δράση ενός Βόσνιου.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.