Φωτιά στην Εύβοια: Αποχώρησαν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες από το Προκόπι ανήμερα της Παναγίας [ΒΙΝΤΕΟ]

ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΠΡΟΚΟΠΙ EVIATHEMA

Μερικές ώρες μετά το αίτημα της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για στήριξη στην καταπολέμηση των πρωτοφανών δασικών πυρκαγιών, η ρουμανική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε άμεσα και έστειλε την μεγαλύτερη ομάδα βοήθειας από το εξωτερικό.

Στις 6 Αυγούστου 108 πυροσβέστες συνοδεία 22 οχημάτων διέσχισαν τα Βαλκάνια και έφτασαν στα πύρινα μέτωπα της βόρειας Εύβοια, ενώ εντύπωση κάνει το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς όταν ειδοποιήθηκαν δεν πήγαν καν σπίτι, αλλά ξεκίνησαν κατευθείαν μετά το κάλεσμα.

Ντοκουμέντο από την άφιξή τους στον δρόμο για την Βόρεια Εύβοια:

Ο Captain Catalin Samsodan, δήλωσε συγκεκριμένα στο eviathema.gr: “Ήμουν στο Super Market όταν έλαβα το τηλεφώνα για να συμμετέχω. Άφησα ότι έκανα και έτρεξα για να ξεκινήσουμε…”

Μετά λοιπόν από 7 ημέρες παραμονής στην Βόρεια Εύβοια και αφού βεβαιώθηκαν ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τα σημεία που ξέσπασαν οι φωτιές, οι Ρουμάνοι Πυροσβέστες αποχώρησαν από το  Προκόπι όπου είχαν στήσει όλες αυτές τις ημέρες το κέντρο επιχειρήσεων τους, το πρωί της Κυριακής Ανήμερα της Εορτής της Παναγίας.

*ΠΗΓΉ ΒΙΝΤΕΟ ΣΕΛΊΔΑ INSTAGRAM ΕΘΕΛΟΝΤΏΝ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

Πραγματικό παράδειγμα προς μίμηση, με τον πιο σύγχρονο τεχνολογικά εξοπλισμό, επέβαιναν μετά από συγχρονισμένη προσπάθεια με τους Έλληνες ομότιμούς τους, αφού όπως δήλωσε  στο eviathema.gr ο Captain της GFFF-V-RO Catalin Samsodan “Είχαμε και θέλουμε να έχουμε την καλύτερη συνεργασία με τους Έλληνες πυροσβέστες. Κάποιες φορές δεν χρειαζόταν καν να μιλάμε, υπήρχε συνεννόηση με το κοίταγμα των ματιών, πραγματοποιώντας έτσι μια άψογη συνεργασία. Υπήρχαν τεχνικές δυσκολίες, όπως για παράδειγμα, τα δικά μας οχήματα δεν δέχονται θαλασσινό νερό, κάτι που τα ελληνικά το κάνουν. “

Ενώ πρόσθεσε ” Εμείς οι Ρουμάνοι, αγαπάμε πολύ την Ελλάδα. Πονέσαμε όταν ακούσαμε τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν εδώ και θέλαμε να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο”.

Στην συνέχει ο Captain, έδειξε στον Δημοσιογράφο του Eviathema.gr, τον τρόπο δράσης τους, μέσα στο κέντρο επιχειρήσεων, όπου με την βοήθεια Drone, το οποίο έστελναν στα σημεία, έστελναν την ομάδα των πυροσβεστών για να επέμβουν. Τις τρεις τελευταίες ημέρες δε που είχαν εξαλειφθεί όλα τα μέτωπα, οι ομάδα συνέχισε να παραμένει ώστε να ασφαλίσουν τα γύρω σημεία και να σβήσουν κάθε πιθανότητα αναζωπύρωσης.

ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ EVIATHEMA

Δείτε το ευχαριστήριο μύνημα του π. Νικόλαου Βερνέζου εφημέριου του Ιερού Ναού Οσίου Ιωάννου Ρώσσου προς τους Ρουμάνους Πυροσβέστες.


Εύβοια: 65χρονη ανασύρθηκε νεκρή από την θάλασσα στους Αγίους Αποστόλους Αλιβερίου

Φωτιά στην Εύβοια: Δύο νέα μέτωπα στα Μεσοχώρια Καρύστου – Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και η ΕΜΑΚ στο σημείο – Εκκενώνεται το χωριό [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Εύβοια: Περίπτωση επιδειξία Νέας Σμύρνης στην Νέα Αρτάκη – Αλλοδαπός ακολουθούσε γυναίκα στο σπίτι της ενώ έκανε άσεμνες πράξεις

Το όραμα του αγίου Ιακώβου το 1991 για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια

Φωτιά στην Βόρεια Εύβοια: Συγκλονίζει η κ. Ευαγγελία – “Αν δεν ξυπνούσα θα είχα καεί ζωντανή μέσα στο σπίτι” [ΒΙΝΤΕΟ]

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι