Η κυβέρνηση ενημερώνει με Μαζικά SMS τους μετανάστες: «Μην περνάτε τα σύνορα»

evros 7 630x364 1

Η Ελληνική Κυβέρνηση στέλνει τις τελευταίες ώρες Χιλιάδες μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα μεταναστών και προσφύγων που πλησιάζουν τα σύνορα καλώντας τους να μην επιχειρήσουν να περάσουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια ενώ τονίζεται πως «έχει ενισχυθεί η ασφάλεια στα σύνορα».

Mε στόχο να αποτραπούν από το να περάσουν τα σύνορα χιλιάδες μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο αλλά και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγίου έχουν λάβει το sms στα κινητά τους, αλλά και να ενημερώσουν άλλα άτομα που θα θελήσουν να κινηθούν προς την ελληνική επικράτεια πως τα σύνορα της Ελλάδας είναι κλειστά.

«Η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα πρόσφορα μέσα για την ενημέρωση των ανθρώπων που παρακινούμενοι από fake news κινούνται ή συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία των ανατολικών μας συνόρων. Σε αυτό το πλαίσιο αξιοποιούμε τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων στα σύνορα ώστε να ενημερωθούν οι συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Προσθέτουν ότι χιλιάδες ξένα κινητά που βρίσκονται κοντά στην περιοχή λαμβάνουν τα παρακάτω μηνύματα καθώς πλησιάζουν τα σύνορα: «Από την Ελληνική Δημοκρατία: Η Ελλάδα αυξάνει τα μέτρα φύλαξης των συνόρων στο μέγιστο βαθμό. Μην αποπειραθείτε να περάσετε παράνομα τα ελληνικά σύνορα».sms