Κλειδί το DNA και τα κινητά των 12 κατηγορουμένων για τον ομαδικό βιασμό 19χρονης Βρετανίδας στην Αγία Νάπα

720 662585 54bdff01e9 8d0663a453774993

Τα βίντεο που ενδεχομένως τράβηξαν κάποιοι από τους 12 Ισραηλινούς που κρατούνται ως ύποπτοι θα βοηθήσουν τις Αρχές για την διερεύνηση της καταγγελίας της 19χρονης Βρετανίδας ότι βιάστηκε ομαδικά.

Χθες και οι 12 ύποπτοι τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση, ώστε να διαλευκανθεί αυτή η σοβαρή υπόθεση, ενώ η Αστυνομία έχει συλλέξει αρκετά τεκμήρια από το δωμάτιο της Βρετανίδας. Ταυτόχρονα, παρέλαβε και υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του ξενοδοχείου που διαμένουν οι ύποπτοι και καταγγέλουσα, καθώς και γειτονικών καταστημάτων και γραφείων.

Όλα αυτά θα εξεταστούν τις επόμενες ημέρες, ενώ από σήμερα το απόγευμα θα αρχίσει η λήψη καταθέσεων από τους υπόπτους με την παρουσία των δικηγόρων τους.

Χθες έγινε γνωστό ότι δύο από τους 12 Ισραηλινούς ομολόγησαν προφορικά ότι είχαν σεξουαλική επαφή με τη 19χρονη, αλλά υποστηρίζουν ότι αυτό έγινε με τη θέλησή της. Την ίδια ώρα κάποιοι από τους συλληφθέντες είχαν εισέλθει στο δωμάτιο και κάποιοι έμειναν έξω, ενώ ορισμένοι βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Παράλληλα, η Αστυνομία αναμένει τα αποτελέσματα DNA από δείγματα που λήφθηκαν από το δωμάτιο της 19χρονης και τους υπόπτους, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες ότι οι περισσότεροι είχαν καταναλώσει αλκοόλ.

Η χθεσινή διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών μετά από αίτημα της κατηγορούσας Αρχής επειδή ανάμεσα στους υπόπτους υπήρχε και ανήλικος. Το δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα, γι’ αυτό και η αίθουσα εκκενώθηκε και παρέμειναν οι συνήγοροι και οι συγγενείς των συλληφθέντων που έφθασαν προχθές το βράδυ από το Ισραήλ.

Χθες ενεπλάκησαν στην υπόθεση και μέλη του Γραφείου Ευημερίας αφού κάποιοι εκ των συλληφθέντων υπέβαλαν παράπονο ότι χτυπήθηκαν από τους αστυνομικούς. Επίσης, ένας Ισραηλινός κατήγγειλε ότι χτυπήθηκε από Βρετανό τουρίστα που διαμένει στο ίδιο ξενοδοχειακό συγκρότημα, ωστόσο μετά από εξέταση δεν εντοπίστηκε κάτι.

Στην Κύπρο βρίσκονται συγγενείς όλων των συλληφθέντων, οι οποίοι ήρθαν στην Κύπρο για διακοπές, πριν καταταγούν στον ισραηλινό στρατό.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Αστυνομία, η 19χρονη βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό στην Κύπρο για διακοπές, ωστόσο βρήκε εργασία στην Αγία Νάπα, ενώ φέρεται να διατηρούσε δεσμό με έναν από τους υπόπτους, ενώ δεύτερος συμπατριώτης του τους βοηθούσε να συνεννοηθούν στα Αγγλικά.

Το ξενοδοχείο στο οποίο έγινε το συμβάν φιλοξενεί αυτή την εποχή αρκετούς Ισραηλινούς, αναφέρει η Jerusalem Post, ενώ η 19χρονη φέρεται να είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις με κάποιους από τους 12 συλληφθέντες. Σύμφωνα με μια μητέρα ενός από τους 12, όπως δήλωσε στο Channel 12, ο γιος της επικοινώνησε μαζί της και με δάκρυα της είπε «δεν έκανα τίποτα».

Στο δικαστήριο βρέθηκε χθες και ο Yossef Wurmbrand, πρόξενος της πρεσβείας του Ισραήλ στην Κύπρο, ο οποίος μίλησε στους Ισραηλινούς δημοσιογράφους, που καλύπτουν τη διαδικασία. Στη συνέχεια ο κ. Wurmbrand ανέφερε στα κυπριακά ΜΜΕ στην αγγλική γλώσσα ότι «είμαστε εδώ και παρακολουθούμε την υπόθεση των 12 Ισραηλινών παιδιών συνεχώς και τι ακριβώς συμβαίνει. Είμαστε σε επαφή μαζί τους και με τις οικογένειές τους και θα είμαστε μέχρι την ολοκλήρωση της υπόθεσης. Αναμένουμε τις τοπικές Αρχές να αποφασίσουν τι θα γίνει με τους 12 νεαρούς και την υπόθεση και δεν πρόκειται να παρέμβουμε στο έργο τους».

Ανέφερε ακόμα ότι σε λίγες ώρες θα συναντηθεί και με τους 12 νεαρούς για «να μάθουμε από αυτούς τι πραγματικά συνέβη. Ωστόσο τίποτε δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο, αφού υπάρχουν πολλές πληροφορίες που δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε».

Πηγή: philenews.gr