Κορονοϊός – Συγγενής 40χρονης: «Είπαμε ότι είμαστε από Ιταλία και δεν μας έδωσαν προτεραιότητα»

720 705070 5a5bd83827 a756863d2888c265

Καμία προτεραιότητα δεν έδωσαν στο νοσοκομείο Σωτηρία, στη 40χρονή τραπεζικό που αποδείχθηκε αργότερα πως είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό, όπως αποκάλυψε συγγενής της γυναίκας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Η γυναίκα επέστρεψε από το Μιλάνο πριν από λίγες ημέρες, αγνοώντας ότι έχει κολλήσει τον ιό και στις 24 Φεβρουαρίου γιόρτασε τα γενέθλια της μαζί με συναδέλφους της στο χώρο εργασίας της και λίγες ώρες αργότερα άρχισαν τα πρώτα συμπτώματα.

Πήγε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» τηρώντας το πρωτόκολλο, όμως όπως αποκάλυψε συγγενικό της πρόσωπο στη συνέχεια δεν εφαρμόστηκε κατά γράμμα από το νοσοκομείο.

«Πήγαμε στο «Σωτηρία» στις οκτώ το βράδυ της Τετάρτης. Ήταν μπροστά μας 40 άτομα. Τους είπαμε ότι είμαστε από Ιταλία θέλουμε προτεραιότητα. Η γυναίκα δεν άντεχε και γυρίσαμε σπίτι. Πήρα τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ τα μεσάνυχτα και τους είπα ότι στο «Σωτηρία» είναι ένα μπάχαλο. Έχουμε πει ότι είμαστε από την Ιταλία δεν μας έδωσαν προτεραιότητα. Μπορώ να πάω σε ιδιωτικό νοσοκομείο τους ρώτησα; Ναι μου απάντησαν», κατήγγειλε ο συγγενής της 40χρονης.

Η γυναίκα, όπως ισχυρίζεται άτομο του στενού της περιβάλλοντος, πήγε στο ιδιωτικό θεραπευτήριο των Νοτίων Προαστίων στις 8 το πρωί της Πέμπτης και αμέσως σήμανε συναγερμός, κάτι που δεν συνέβη στο «Σωτηρία».

«Στο Σωτηρία δεν υπήρξε άλλη μεταχείριση από την ώρα που τους είπαμε ότι είμαστε από Ιταλία. Η γυναίκα καθόταν εκεί και μας είπε ότι δεν μπορεί να καθίσει άλλο. Πάμε σπίτι και ξαναρχόμαστε. Δεν είχε συμπτώματα όταν πήγαμε, είχαν υποχωρήσει όταν φθάσαμε στο νοσοκομείο. Είχε ένα μικρό πυρετό πριν. Πήγαμε σεβόμενοι την ατομική μας υγεία και τη δημόσια υγεία», πρόσθεσε το συγγενικό πρόσωπο της ασθενούς.

Όπως καταγγέλλει συνοδός ασθενή, δεν υπήρχε συντονισμός μέσα στο νοσοκομείο, καθώς όλοι περίμεναν στους ίδιους χώρους και προσθέτει ότι δεν υπήρχε διαλογή, όλοι περίμεναν στην αναμονή και η αναμονή ήταν τεράστια.