Κορονοϊός: Τέταρτος νεκρός στην Ελλάδα από τον ιο

epeigonta 2048x1406 1

Τους τέσσερις έφτασαν οι νεκροί από τον κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι κατέληξε ένας ασθενής στο νοσοκομείo ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για άνδρα 53 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα. Το σύνολο των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι πλέον 228 εκ των οποίων 22 είναι “ορφανά”, αφού δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό και δεν σχετίζονται φανερά με υπάρχοντα κρούσματα. Συνολικά 57 ασθενείς νοσηλεύονται, πέντε από αυτούς διασωληνωμένοι, ενώ 8 ασθενείς έχουν πάρει ήδη εξιτήριο.

Εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Καστοριάς

Εργαζόμενος στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Καστοριάς ήταν ο 53χρονος που πέθανε το πρωί της Κυριακής στο ΑΧΕΠΑ από κορονοϊό, όπως επιβεβαιώθηκε και από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Βοϊου Χρήστος Ζευκλής, ο οποίος ερωτήθηκε σχετικά για την έξαρση των κρουσμάτων στην περιοχή του και τόνισε πως είναι σε επικοινωνία για το θέμα και περιμένει από τον ΕΟΔΥ να λάβει επιπλέον μέτρα, ιδίως στα χωριά Δαμασκηνιάς και Δραγασιάς.

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε και στην πρόταση του ιατρικού συλλόγου Κοζάνης που ζήτησε να ζητηθεί να κηρυχθούν σε καραντίνα τα χωριά αυτά, λέγοντας πως αναμένονται περαιτέρω εντολές από τους αρμοδίους.