Κορυδαλλός: Φωτογραφίες και βίντεο ντοκουμέντα από τις άθλιες συνθήκες στο γηροκομείο

άθλιες συνθήκες στο γηροκομείο

Αποτροπιασμό προκαλούν οι φωτογραφίες και τα βίντεο που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας για το γηροκομείο-κολαστήριο στον Κορυδαλλό και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων.

Οι ηλικιωμένοι, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο που μετέδωσε ο Alpha και η εκπομπή «Tlive», εμφανίζονται με τραύματα στο πρόσωπο, στα μάτια και στο κεφάλι αλλά και λερωμένοι ενώ όπως έχει γίνει γνωστό από την πρώτη ημέρα που αποκαλύφθηκε η υπόθεση, οι ηλικιωμένοι εκτός από το γεγονός πως ήταν σε εικόνα εξαθλίωσης και αφυδάτωσης, παρουσιάζουν και ψώρα.

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Επίσης, σημειώνεται πως χθες Κυριακή, ένας ηλικιωμένος με άνοια μεταφέρθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο, καθώς κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του προκειμένου να είναι ασφαλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος πάσχει από άνοια και τα τελευταία εικοσιτετράωρα αρνούνταν να σιτιστεί, γεγονός που σήμανε συναγερμό και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσοκομείο. Την ίδια ώρα, σε καραντίνα παραμένουν 37 ηλικιωμένοι εξαιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, τα στόματα ανοίγουν και οι κάτοικοι της περιοχής αποκαλύπτουν τα βασανιστήρια που περνούσαν οι ηλικιωμένοι στο γηροκομείο. «Φώναζαν οι ασθενείς “βοήθεια, σώστε μας”. Και πολλοί γείτονες έβγαιναν και έλεγαν “κόψτε το, σταματήστε”. Αν είχα τη δυνατότητα να πηδήξω από το μπαλκόνι μου, αν είχα ένα μαδέρι, θα το ‘κανα, γιατί μια ημέρα μια νοσοκόμα μίλαγε χυδαία στους γέρους» καταγγέλλει ένας κάτοικος της περιοχής, ο οποίος άκουγε τους ηλικιωμένους να ζητούν βοήθεια από τα μπαλκόνια. «Φώναζαν οι ηλικιωμένοι από τα μπαλκόνια. Στο λέω και ανατριχιάζω. “Βοήθεια, σώστε μας” έλεγαν. Και πολλές βρισιές οι νοσοκόμες».
Δείτε το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ στο βραδινό δελτίο ειδήσεων:
Διαβάστε Επίσης