Κώστας Γαλάνης: Επετειακές Δράσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου του 1821

ΚΩΣΤΑΣ_ΓΑΛΑΝΗΣ_ΕΠΕΤΙΑΚΕΣ_ΔΡΑΣΕΙΣ_ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΣΤΕ Κώστας Γαλάνης αναφορικά με τις Επετειακές Δράσεις της Περιφέρειας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου αναφέρει τα εξής:

Η ανάπτυξη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, η γραφή, η γλώσσα, η ανάπτυξη των γραμμάτων και η θρησκεία συνέβαλαν στην ύπαρξη της ελληνικής φυλής, τη μη αφομοίωση από τους κατακτητές που για αιώνες εκμεταλλεύονταν, καταπατούσαν τα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια τους, επέβαλαν την καταπίεση, τη δουλεία και τον εξευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης.

Οι προγονοί μας βρήκαν την ψυχή και τη δύναμη να ενωθούν και με ιδανικό την ελευθερία ή το θάνατο, “μιας ώρας ελεύθερη ζωή πάρα σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή” να επαναστατήσουν, να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό και να πέτυχουν την Παλιγγενεσία και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους.

Ερέτρια Ευβοίας: Σοκαριστικό τροχαίο το μεσημέρι – “Σμπαράλια” το αυτοκίνητο μετά από αρκετές τούμπες [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Ατέλειωτοι οι ήρωες – ηρωίδες, οι ανθρώπινες απώλειες, αλλά τα ιδανικά ισχυρότερα και ικανά να αντέξουν και να νικήσουν.

Οι ήρωες του ‘21 μας στέλνουν μήνυμα πίστης, ελευθερίας, αγωνιστικότητας, ανεξαρτησίας και ενότητας.

200 χρόνια μετά την επανάσταση το ελληνικό κράτος αποτελεί παράγοντα ειρήνης, συνεργασίας και αλληλεγγύης με τις γείτονες χώρες και ευρύτερα, πάρα τα όποια προβλήματα εμφανίζονται διαχρονικά στην περιοχή.

Τα επόμενα χρόνια θέλω να πιστεύω ότι οι συνεργασίες της Ελλάδας με τις γειτονικές χώρες θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και η περιοχή θα πάρει τη θέση που της αρμόζει στον Παγκόσμιο χάρτη.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τις εκδηλώσεις μιας τέτοιας επετείου – ορόσημο. Στο πλαίσιο αυτό, ανέλαβε πρωτοβουλία και μέσα από το σχεδιασμό μιας σειράς συμβολικών δράσεων που προγραμματίσθηκαν με σεβασμό στην ιστορική μνήμη, τιμά την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επιστημονικά συνέδρια, ομιλίες, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, μαθητικούς διαγωνισμούς που υλοποιούνται σε συνεργασία με αντίστοιχους φορείς.

Ερέτρια Ευβοίας: Σοκαριστικό τροχαίο το μεσημέρι – “Σμπαράλια” το αυτοκίνητο μετά από αρκετές τούμπες [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Ερέτρια Ευβοίας: Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή “Πλακάκια” [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Με λάθος Πρόεδρο τα έβαλε η Αντιπολίτευση του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Νέα Αρτάκη: Διαρρήκτες έκαναν «πλιάτσικο» σε κεντρικό ξενοδοχείο

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο