Μακελειό στη Γλυφάδα: «Της έβαλε την κάνη του όπλου στο μάτι και άκουσα ξανά ένα μπαμ»

Μακελάρης της Γλυφάδας - Οικογένεια Καρνένη - Διαχειριστής Πεταλιών

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις μαρτύρων για το μακελειο στη Γλυφάδα, καθώς εργαζόμενοι της ναυτιλιακής εταιρείας, περνούν ο ένας μετά τον άλλον από το Ανθρωποκτονιών για να αποκαλύψουν τις λεπτομέρειες της αιματοχυσίας.

Μια αυτόπτης μάρτυρας, περιγράφει, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν ο Alpha και το TLive: «Άκουσα “βοήθεια καλέστε την Αστυνομία”, τότε κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Είδα την κ. Μαρία να κατεβαίνει με αίματα στην αριστερή πλευρά, στο στήθος της. Μόλις μπήκε στα γραφεία μας ο Αντώνης Βλασσάκης έκλεισε την πόρτα που χωρίζει τον χώρο από τις σκάλες. Αμέσως μετά από τη δεύτερη είσοδο που υπάρχει μπήκε ο Άρης με καραμπίνα στο χέρι.

Άκουσα βοήθεια καλέστε την Αστυνομία, τότε κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Είδα την κ. Μαρία να κατεβαίνει με αίματα στην αριστερή πλευρά, στο στήθος της. Μόλις μπήκε στα γραφεία μας ο Αντώνης Βλασσάκης έκλεισε την πόρτα που χωρίζει τον χώρο από τις σκάλες. Αμέσως μετά από τη δεύτερη είσοδο που υπάρχει μπήκε ο Άρης με καραμπίνα στο χέρι.

Μόλις μπήκε πυροβόλησε τον Αντώνη, εγώ κρύφτηκα κάτω από το γραφείο μου. Συνέχισα να ακούω πυροβολισμούς. Άκουσα τον Άρη να λέει «ποιος είναι αυτός που θα με βγάλει εμένα από το σπίτι». Η κυρία Μαρία ήρθε προς το γραφείο μου και προσπάθησε να καλυφθεί κι αυτή. Του φώναζα να σταματήσει και πως υπάρχει και άλλος κόσμος. Τότε τον είδα να βάζει την κάνη της καραμπίνας στο μάτι της κ. Μαρίας και ακούστηκε ξανά ένα μπαμ. Ο Άρης απομακρύνθηκε από το χώρο και η κ. Μαρία προσπάθησε να καθίσει σε μια καρέκλα. Σηκώθηκα και έτρεξα να φύγω από τον όροφο».

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, ο 76χρονος δράστης και αυτόχειρας φαίνεται πως μιλούσε συνεχώς για το σπίτι το οποίο του είχε παραχωρηθεί λέγοντας πως προσπαθούσαν να του το πάρουν:
«Όταν ήρθε τον ρώτησα τι κάνει και αγκαλιαστήκαμε. Αυτός μου είπε ότι σήμερα τελειώνουν όλα για τον ίδιο και πως πάει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Ακόμα μου είπε ότι τον διώξανε από το σπίτι και ότι του είπαν ότι θα τον κάψουν μέσα στο σπίτι αν δεν βγει. Του είπα να αφήσει τις βλακείες τότε άνοιξε το πορτ μπαγκάζ και έβγαλε ένα μεγάλο σάκο, τον ρώτησα τι πάει να κάνει. Πρόσεξα ότι είχε περασμένο στη ζώνη του ένα ακόμα όπλο».

«Υπήρχε μίσος προς τις αδερφές Καρνέση»

Μεγάλα χρηματικά ποσά σε Ελβετία και Αθήνα φαίνεται πως είχε στη διάθεσή του ο μακελάρης που σκόρπισε τον θάνατο σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα. Οι Αρχές ψάχνουν τα κίνητρα του 76χρονου Αιγύπτιου, ο οποίος σκότωσε τρεις ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με καραμπίνα. Δέσποινα Καρνέση, η συνιδιοκτήτρια της εταιρείας, αποτελεί το πρόσωπο «κλειδί», η οποία αναμένεται και να καταθέσει στις Αρχές τις επόμενες ημέρες καθώς εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Ο Σπύρος Καρνέσης, ο έτερος αδερφός ζει μόνιμα στο Λονδίνο και λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει πιθανόν δεν θα μπορέσει να δώσει κατάθεση στην αστυνομία, όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

Την ίδια ώρα, πηγές αναφέρουν ότι όταν ο 76χρονος δράστης όταν εισήλθε στο κτίριο και λογομάχησε με τη Μαρία Καρνέση στη συνέχεια κλείδωσε τη Δέσποινα Καρνέση στο δικό της. Ωστόσο, μέχρι στιγμής παραμένουν ανεπιβεβαίωτες.

Τα γραφεία της εταιρείας στην Γλυφάδα λειτουργούν σήμερα, Τετάρτη κανονικά με το κλίμα ωστόσο να είναι ιδιαίτερα βαρύ και την εταιρεία να διαβεβαιώνει τους υπαλλήλους της τόσο στα γραφεία, όσο και στα πλοία ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά υπό την επίβλεψη της Δέσποινας Καρνέση.

«Ήταν ένα άγριο και προσχεδιασμένο έγκλημα»

Ο Γιάννης Ηρειώτης, δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση, αναφέρθηκε σήμερα στο Mega στην ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια, σύμφωνα με την οποία απευθύνεται έκκληση να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση της τριπλής δολοφονίας με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση.

«Διαδίδονταν φήμες που ήταν ανυπόστατες, περί σπιτιού που του έκαναν έξωση (σ.σ. του 76χρονου), περί απολύσεως, τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», δήλωσε.

«Πήγε στοχευμένα. Δεν δικαιολογείται κανένας λόγος της ενέργειάς του. ήταν ένα προσχεδιασμένο και άγριο έγκλημα. Είχε απολυθεί τον Μάρτιο του 2023, είχε πάρει αποζημίωση 75.000 ευρώ, είχε 500.000 σε καταθέσεις στην Ελλάδα. Με 500.000 ευρώ 75 ετών, τι να ανησυχήσει;».

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως το σπίτι που είχε παραχωρηθεί στον 76χρονο δεν άνηκε στις αδερφές Καρνέση, αλλά τον Σπύρο Καρνέση και δεν τίθεται θέμα έξωσης.

«Για κάποιο λόγο υπήρχε μίσος του ανθρώπου προς τις αδερφές Καρνέση. Δεν γνωρίζω γιατί υπάρχει το μίσος. Δεν αποκλείεται κάποιος να τον “φόρτιζε”, αλλά κανείς δεν το ξέρει. Επειδή επιλήφθηκε αμέσως η αστυνομία κατάλαβε ότι ανατράπηκαν τα σχέδιά του, είδε ότι προφανώς δεν είχε ελπίδα να ολοκληρώσει το σχέδιό του και προέβη στο απονενοημένο διάβημα», κατέληξε ο δικηγόρος.