Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου: Δεν έβγαινα έξω αν δεν έκανα κοκαΐνη

likourezou

«Δεν μπορούσα να βγω έξω αν δεν έκανα κοκαΐνη, φέτος κλείνω 17 χρόνια “καθαρή”», εξομολογείται η Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου.
Για τον εθισμό της στην κοκαΐνη και το ότι έχει καταφέρει να μείνει 17χρόνια μακριά από τις ουσίες μίλησε στη διαδικτυακή εκπομπή «Η Καθαρή Ζωή είναι Χαρά» η Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου, η οποία εν ολίγοις παραδέχθηκε ότι επειδή δεν έλαβε αγάπη από την οικογένειά της ένιωθε αδύναμη.

«Ξεκινάμε κάνοντάς τα (σ.σ. ναρκωτικά) νομίζοντας ότι ξεφεύγουμε από κάτι, αλλά είναι ένας φαύλος κύκλος. Στην ουσία, δεν τελειώνει αυτό το πράγμα. Όσα χρόνια έκανα ναρκωτικά περνούσα φανταστικά, πέρασα και πολύ άσχημα και νόμιζα ότι κάπου θα πάει όλο αυτό. Δεν πήγε πουθενά. Κάποια στιγμή έφτασε σε αδιέξοδο» εξομολογήθηκε η κόρη της Ζωής Λάσκαρη.

Και πρόσθεσε: «Ξεκινάει γιατί θες την προσοχή, γιατί θες να μάθεις, γιατί ντρέπεσαι να πεις όχι… Στη δικιά μου ιστορία, εγώ ξεκίνησα γιατί είμαι πάρα πολύ περίεργη. Κυκλοφορούσα γενικά τη νύχτα τα βράδια από πολύ μικρή, οπότε βρέθηκα σε ανθρώπους που κάνουν ουσίες. Ξεκινάς από αυτό το αθώο μικρό τσιγαράκι και δεν μένεις ποτέ σε αυτό το αθώο μικρό τσιγαράκι. Στην αρχή είναι όλα φανταστικά… Μετά κάνεις κάτι άλλο. Είναι και το αλκοόλ…

»Μετά ήρθε η κοκαΐνη στη ζωή μου, μετά το LSD, τα μανιτάρια, το έκσταση. Το τσιγάρο, από τα 13 που το ξεκίνησα μέχρι τα 25 ήταν μια καθημερινή συνήθεια. Από το πρωί μέχρι το βράδυ πίναμε πάρα πολλά τσιγάρα. Δεν μπορούσα να βγω χωρίς να έχω πάρει κόκα. Μετά υπήρχαν κάτι πάρτι έπαιρνες και χάπια. Τότε ένιωθα ότι κάτι έκανα, αλλά στην ουσία δεν έκανα τίποτα. Για να σωθείς πρέπει να κόψεις τι παρέες αυτές, αλλιώς δεν σώζεσαι».

Σε άλλο σημείο της αφήγησής της αναφέρθηκε και στον ρόλο της οικογένειας: «Όταν δεν νιώθεις αγάπη από την οικογένειά σου, νιώθεις αδύναμος, θέλεις να κάνεις κάτι για να αποδείξεις ότι δεν είσαι έτσι. Πίνεις, νομίζεις ότι είσαι tοp, περνάς φανταστικά, αλλά μετά από κάποιες φορές πολύ δύσκολα γυρνάς. Αλλά ξανά μανά κανονίζαμε το επόμενο βράδυ. Όταν όμως μετά από χρόνια συνειδητοποίησα ότι θέλω να φεύγω από την παρέα και να πηγαίνω σπίτι και να κάνω μόνη μου χρήση κοκαΐνης, εκεί κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά», είπε χαρακτηριστικά.