in

«Με άρπαξε από τον λαιμό και προσπάθησε να με δαγκώσει» – Οι απειλές του συζύγου και η καταδίκη

Βιασμός

Σε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή καταδίκασε έναν 28χρονο το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον Βόλο.

Κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακές απειλές, μετά τη μήνυση της συζύγου του ότι απείλησε την ίδια και τον 17χρονο γιο τους ότι θα τους σκοτώσει γιατί θέλουν να τον διώξουν από το σπίτι του.

Η αναστολή της ποινής, δόθηκε με τον όρο ότι ο κατηγορούμενος θα απομακρυνθεί από τη συζυγική εστία.

Εντύπωση προκάλεσε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, magnesianews.gr, η τοποθέτηση του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου, που υποστήριξε ότι οι οικογένειες πρέπει να λύνουν μόνες τους τα προβλήματα και όχι να επιλαμβάνονται οι εισαγγελείς, με βάση τη νέα διάταξη περί ενδοοικογενειακής απειλής, ενώ πρόσθεσε ότι σε κάθε σπίτι ακούγονται απειλές «θα σε σκοτώσω»…

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του εισαγγελέα έδρας που είπε στην συνήγορο, που ανήκει στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, ότι στον δυτικό κόσμο είναι αδιανόητα αυτά που λέτε, τη στιγμή μάλιστα που στη χώρα μας το 2021 μόνο υπήρχαν 18 περιστατικά θανάτου γυναικών από έμφυλη βία συζύγων και συντρόφων τους…

«Είναι επικίνδυνος άνθρωπος»

Η σύζυγος του φερόμενου ως δράστη, που κάλεσε την Αστυνομία, υποστήριξε πως πρόκειται για έναν επικίνδυνο άνθρωπο ο οποίος στο παρελθόν την έχει χτυπήσει, ενώ δεν προσφέρει οικονομικά στο νοικοκυριό, καθώς ξοδεύει τα χρήματα που κερδίζει, σε τυχερά παιχνίδια.

Όπως είπε, πριν από μια εβδομάδα κατάθεσε αίτηση διαζυγίου, ενώ στην αρχή αναφέρθηκε στο γεγονός πως πριν από δύο χρόνια τον είχε καταγγείλει στην Αστυνομία, γιατί δημιουργούσε εντάσεις στο σπίτι, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της κόρης του ζευγαριού.

Με αστυνομική παρέμβαση, του έγιναν συστάσεις και η κατάσταση εξομαλύνθηκε για λίγο, ωστόσο, αργότερα συνέχισε την ίδια συμπεριφορά.

Την Κυριακή επιστρέφοντας από το χωριό της στην Αλβανία, βρισκόταν στο αυτοκίνητο μαζί με τον γαμπρό και την κόρη της, ενώ ο γιος της είχε φτάσει ταξιδεύοντας με το λεωφορείο λίγο νωρίτερα στο σπίτι. Κάτω από το σπίτι άκουσε φωνές και κατάλαβε ότι ο 17χρονος μάλωνε με τον πατέρα του.

Ανέβηκε πάνω και τους βρήκε να τσακώνονται, με τον κατηγορούμενο μόλις την είδε να την απειλεί ότι θα τη σκοτώσει. Τότε όλοι μαζί, γιος, κόρη και μητέρα, τον έβγαλαν στο μπαλκόνι και τον έκλεισαν έξω και κάλεσαν την Αστυνομία που τον συνέλαβε.

Ο άνδρας φώναζε ότι είναι δικό του το σπίτι και πως θα τους διώξει από αυτό, ενώ απειλούσε την σύζυγό του και την 20χρονη κόρη του, με τον μικρότερο αδελφό της συζύγου του ως μάρτυρα στο επεισόδιο.

«Την είχε αρπάξει από τον λαιμό και προσπάθησε να την δαγκώσει»

Η γυναίκα είπε ότι ο κατηγορούμενος έστειλε συγγενικά του πρόσωπα στο χωριό των γονιών της στην Αλβανία, λέγοντας πως έχει φίλους στην Ελλάδα και θα τους κανονίσει, ενώ πρόσφατα την είχε αρπάξει από τον λαιμό και προσπάθησε να την δαγκώσει και τη χτύπησε στη σπονδυλική στήλη με τη γυναίκα να ουρλιάζει από τον πόνο.

Ταυτόχρονα είπε ότι είναι εθισμένος στον τζόγο, δεν πηγαίνει χρήματα στο σπίτι και ισχυρίζεται πως δεν πληρώθηκε. Ολοκληρώνοντας η σύζυγος του κατηγορούμενου ανέφερε πως τρεις φορές τον έχει καταγγείλει στην Αστυνομία στα 21 χρόνια του έγγαμου βίου τους.

Αρνήθηκε τα πάντα

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος, αρνήθηκε τα πάντα, λέγοντας πως δεν απείλησε ούτε τον γιο, ούτε την κόρη, αλλά ούτε και την σύζυγό του, ισχυριζόμενος πως τους αγαπάει, ενώ δεν άσκησε βία στη γυναίκα. Είπε επίσης, πως πρόσφατα έπαθε ένα μικρό εγκεφαλικό επεισόδιο και για τον λόγο αυτό λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, ενώ πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει τον λόγο για τον οποίο τα παιδιά του καταθέτουν ψέματα εναντίον του.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του για τις καταλογιζόμενες πράξεις, με την πολιτική αγωγή στην αγόρευσή της να κάνει λόγο για έναν άνθρωπο που επεδείκνυε στο σπίτι βίαιη συμπεριφορά.

«Σύνηθες φαινόμενο οι απειλές»

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου είπε πως είναι σύνηθες να ακούγονται φράσεις, όπως «θα σε σκοτώσω», κατά τη διάρκεια φιλονικιών μεταξύ μελών μιας οικογένειας, προκαλώντας την έκπληξη τόσο της προέδρου, όσο και του εισαγγελέα, ενώ ο τελευταίος επανατοποθετήθηκε πάνω σε νομικό ζήτημα που αφορούσε στη νέα διάταξη περί ενδοοικογενειακής απειλής, έπειτα από αναφορά του δικηγόρου, με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας.

Ο δικηγόρος ανέφερε πως ο πελάτης του θα φύγει από το σπίτι μέχρι να αναρρώσει και να βρει την ηρεμία του μετά το εγκεφαλικό και ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό, μετά την απόφαση της ενοχής του, του σύννομου βίου, αίτημα που, όμως, που απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.

Έτσι καταδικάστηκε σε συνολική ποινή 18 μηνών, με την τριετή αναστολή να δίνεται μόνο αν φύγει από το σπίτι, ενώ ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Εύβοια: Περιοδεία στο Αλιβέρι πραγματοποίησε η Σοφία Νικολάου

Πάνω από 600.000 στους Δήμους της Εύβοιας για Πυροπροστασία – Εκτός ο Δήμος Χαλκιδέων