Μήνυμα Δημήτρη Βοριά, Προέδρου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ευβοίας

Φωτογραφία Αρχείου

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων  ΟΤΑ Ν. Ευβοίας  χαιρετίζει την Εργατική Πρωτομαγιά, την παγκόσμια ημέρα μνήμης και τιμής σε εκείνους που 134 χρόνια πριν τον Μάιο του 1886 διεκδίκησαν την εφαρμογή 8ωρης εργασίας , σύμβολο της πάλης και των θυσιών των εργαζομένων για καλύτερες εργασιακές και κοινωνικές συνθήκες μέσα από διαχρονικούς και ιστορικούς αγώνες.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει όλους τους εργαζόμενους σε ολόκληρο τον πλανήτη σε  μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Η παγκόσμια κρίση από την πανδημία του κορωνοϊού με τα εκατομμύρια κρούσματα και τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη ενίσχυσης της δημόσιας υγείας και  του κοινωνικού κράτους.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλουμε για μια ακόμη φορά να υπερνικήσουμε την απογοήτευση και την κρίση . Σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία το μήνυμα της Πρωτομαγιάς για συλλογικό αγώνα και διαρκή προσπάθεια είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Όλοι μαζί θα πρέπει να δώσουμε την μάχη για την προστασία της υγείας μας, για την αναβάθμιση της Παιδείας, την εξασφάλιση της εργασίας, την διαφύλαξη του Πολιτισμού μας , την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των κοινωνικών και ανταποδοτικών υπηρεσιών, την υπεράσπιση των ατομικών ελευθεριών και την διαφύλαξη της δημοκρατίας.

    Αυτές τις δύσκολες ώρες η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και μας κρατά δυνατούς Όλοι μαζί θα πρέπει να δώσουμε την μάχη έτσι ώστε να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια. Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους δυνατούς και μαχητικούς.

Μένουμε  δυνατοί, όχι σιωπηλοί!!!

Παρασκευή,  1η Μάη  2020

 

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΡΓΙΑΣ                               ΙΟΥΛΙΑ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ