Μυλοπόταμος: ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντο από την στιγμή της επίθεσης των δύο Κρητικών στους Γερμανούς τουρίστες

μυλοποταμος

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης των δύο Κρητικών σε βάρος οικογένειας Γερμανών τουριστών στον Μυλοπόταμο της Κρήτης δημοσίευσε η ΕΡΤ.

Στο συγκλονιστικό βίντεο φαίνεταιη στιγμή που το αγροτικό όχημα το οποίο οδηγούσε ο 38χρονος «νταής», εμβολίζει με την όπισθεν το αυτοκίνητο που είχαν νοικιάσει οι Γερμανοί τουρίστες. Στο σημείο επικράτησε ένταση. Οι Γερμανοί τουρίστες ξέφυγαν, ενώ περαστικοί επενέβησαν για να σταματήσουν το αγροτικό.




Με μεγάλη ανακούφιση υποδέχτηκε η οικογένεια των Γερμανών την είδηση ότι η Αστυνομία εντόπισε τους δύο Κρητικούς που τους επιτέθηκαν με αγριότητα. «Νιώθουμε ανακούφιση, επειδή είναι ένα μέτρο ασφαλείας για εμάς, για να βγούμε έξω, θα νοικιάζουμε μηχανάκια σήμερα, αλλά είναι ένα μέτρο ασφαλείας και για την τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους που ζουν στην Κρήτη», δήλωσε μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ, ο Κρις ένας από τους Γερμανούς τουρίστες που δέχτηκαν επίθεση.

Δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί περικύκλωσαν τα ξημερώματα το χωριό Λιβάδια, μέχρι που οι δύο φερόμενοι ως δράστες αναγκάστηκαν να παραδοθούν. Ο 38χρονος που τους απείλησε με μαχαίρι και ήταν ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ ο 36χρονος συνοδηγός προσήχθη και αφέθηκε ελεύθερος. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν ότι οι Γερμανοί ήταν αυτοί που τους επιτέθηκαν με γροθιές προκαλώντας τους τραύματα στο πρόσωπο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ οι Γερμανοί διαψεύδουν τους ισχυρισμούς τους.

Κρις: «Αυτός ξεκίνησε τον καυγά, αυτός μου έδωσε μπουνιά από το παράθυρο, συνεπώς αυτός προκάλεσε το περιστατικό».

Μάικ, Γερμανός τουρίστας που δέχτηκε επίθεση: «Έπρεπε να το διαχειριστώ, προσπάθησα να βοηθήσω την οικογένειά μου, να σώσω την οικογένειά μου εκείνη τη στιγμή, η αδερφή μου άρχισε να ουρλιάζει».

Οι δύο κατηγορούμενοι έκαναν μήνυση σε βάρος των Γερμανών για επικίνδυνη οδήγηση και πρόκληση σωματικών βλαβών, ενώ υποστήριξαν ότι δεν υπήρχε κανένα μαχαίρι στο περιστατικό.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, Διονύσης Βέρρας, δήλωσε: «Σαν πραγματικό περιστατικό το μαχαίρι δεν έχει λάβει χώρα, δεν έχει συμβεί, δεν έχει βρεθεί κανένα μαχαίρι. Πρόκειται για μία δίωξη υπερβολική και για ένα συμβάν που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

«Υπήρχε μαχαίρι, ελπίζω οι ντόπιοι να το είδαν, υπήρχαν μάρτυρες, υπήρχαν πολλοί ντόπιοι στην περιοχή που είδαν το συμβάν», αναφέρει ο Γερμανός τουρίστας Κρις.

Για το πρωτοφανές περιστατικό παρενέβη ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος ζήτησε την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα στην έρευνα.

Ο 38χρονος που κατηγορείται ότι τράβηξε μαχαίρι είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για επίθεση με ρόπαλο σε βάρος 26χρονου, ενώ ο 36χρονος συνεργός του είχε κατηγορηθεί για υπόθεση ναρκωτικών και είχαν επιβληθεί σε βάρος του περιοριστικοί όροι. Ο 38χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στον Ανακριτή.