ΟΛΝΕ: Προχωρά στην κατασκευή υδατοδρομίων στην Εύβοια – Δείτε που θα γίνουν

Κατατέθηκε την Παρασκευή από την ΟΛΝΕ ΑΕ, ο πλήρης φάκελος για την άδεια ίδρυσης πέντε υδατοδρομίων στην ΠΕ Ευβοίας.

ΟΛΝΕ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Μετά από μία μακρά περίοδο στασιμότητας, και αφού η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου δείχνει την ξεκάθαρη πολιτική βούληση να λυθούν προβλήματα που εκκρεμούσαν και λειτουργούσαν ανασχετικά, ο Οργανισμός Λιμένων Ευβοίας, σε συνεργασία με την Hellenic Seaplanes, εισέρχεται δυναμικά στην αναπτυσσόμενη αγορά των μεταφορών με υδροπλάνα, προωθώντας την ταυτόχρονη κατασκευή πέντε υδατοδρομίων στο νησί.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Δήμος Χαλκιδέων: H ΔΕΥΑΧ στέλνει λογαριασμούς νερού στους πλημμυροπαθείς – Αγνοεί επιδεικτικά η Έλενα Βάκα τα αιτήματα των πολιτών για συνάντηση

Τα υδατοδρόμια πρόκειται να κατασκευαστούν στις εξής περιοχές:
1. Χαλκίδα
2. Λουτρά Αιδηψού
3. Κύμη
4. Κάρυστος
5. Αλιβέρι

Το Κεντρικό Υδατοδρόμιο, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου (εκτάσεως 7.500τμ), ενώ στα Λουτρά Αιδηψού, την Κύμη, το Αλιβέρι και την Κάρυστο, τα Περιφερειακά Υδατοδρόμια (εκτάσεως 150τμ έκαστο), θα κατασκευαστούν στην περιοχή του κεντρικού Λιμένα της κάθε πόλης.

Προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις και χρονοβόρες διαδικασίες, προκρίνεται σε πρώτη φάση ο οικίσκος όλων των υδατοδρομίων, όπου θα πραγματοποιείται ο έλεγχος επιβατών και αποσκευών, να ενταχθεί στην τροποποίηση του νόμου 4757/01.12.2020, όπου επιτρέπει προκατασκευασμένο οικίσκο μεγίστου εμβαδού 70 τ.μ. ώστε να εκδοθεί και η απαραίτητη άδεια λειτουργίας.

Η ΟΛΝΕ ΑΕ και η Hellenic Seaplanes βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία, ώστε το έργο να μπει στην τελική ευθεία και εντός των πρώτων μηνών του 2022 οι πρώτες πτήσεις με υδροπλάνο στην Εύβοια – και η επικείμενη σύνδεση του νησιού με Σποράδες και Κυκλάδες – να γίνουν πραγματικότητα.

Ο πρόεδρος του ΟΛΝΕ, κ. Σπύρος Γεροντίτης δήλωσε:” Ένα ακόμη βασικό κομμάτι του αναπτυξιακού προγραμματισμού του Οργανισμού Λιμένων Ν. Ευβοίας μπαίνει στην τελική του ευθεία.
Ευχή όλων οι πρώτες πτήσεις να είναι αρχές του 2022 και η σύνδεση του νησιού μας με τα υπόλοιπα υδατοδρομια να ανεβάσει το τουριστικό μας προϊόν.
Και έπεται συνέχεια.”

Δροσιά Χαλκίδας: Σύλληψη και πρόστιμα σε αλλοδαπούς για ιδιωτικό πάρτι…

Χαμός στον σταθμό ηλεκτρικού της Κηφισιάς – Άγριος καυγάς με επέμβαση της αστυνομίας [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ]

Ψαχνά Ευβοίας: Επιχειρηματίας στο αυτόφωρο δύο φορές μέσα στον μήνα μετά από καταγγελία

Τριάδα Ευβοίας: Στο αυτόφωρο ιδιοκτήτης επιχείρησης το πρωί της Κυριακής

Αυλίδα: Άγνωστοι ανατίναξαν ATM τα ξημερώματα

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο