Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι (εικόνες)

fire night23423
Δύσκολη νύχτα στο Λουτράκι με τις επίγειες δυνάμεις να προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Όλη τη νύχτα θα δίνουν μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες στο Λουτράκι, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Περαχώρας παραμένει σε εξέλιξη. Η ένταση των ανέμων στο σημείο έχει πέσει και αυτό βοηθά το έργο των πυροσβεστών. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά διάσπαρτα μέτωπα σε λοφώδη και δύσβατα σημεία. Η φωτιά έκαψε αγροτικές εκτάσεις, βόρεια από την πόλη του Λουτρακίου, πάνω από τα νεκροταφεία της περιοχής. Οι φλόγες είναι μακριά από κατοικίες.

Καθώς τα εναέρια μέσα (τέσσερα αεροπλάνα Canadair, δύο αεροσκάφη PZL, και έξι ελικόπτερα) αποχώρησαν με το τελευταίο φως της ημέρας, οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν εκ νέου. Πλέον, στην περιοχή επιχειρούν:

  • 108 πυροσβέστες,
  • 23 οχήματα και
  • 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Συνδρομή παρέχουν επίσης ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού και τέσσερις υδροφόρες της Περιφέρειας και του ΟΤΑ. Για την καλύτερη εκτίμηση της κατάστασης στο μέτωπο, είχε σηκωθεί και ένα συντονιστικό ελικόπτερο. Υπενθυμίζεται ότι στην Κορινθία μετέβη ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Εκκενώθηκε προληπτικά μοναστήρι και οίκος ευγηρίας

Υπενθυμίζεται ότι για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε νωρίτερα η μονή του Οσίου Παταπίου και ο οίκος ευγηρίας του Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται στην περιφερειακή οδό του Λουτρακίου. Εκτιμάται ότι απομακρύνθηκαν περίπου 50 άτομα.

Εικόνες από την επιχείρηση κατάσβεσης κατά τη διάρκεια της ημέρας

fire loutraki 3

fire loutraki2332

turtle

fire loutrakis32423

68 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τις 19.00 το απόγευμα της Παρασκευής έως και τις 19.00 το απόγευμα του Σαββάτου στην ελληνική επικράτεια εκδηλώθηκαν 68 δασικές πυρκαγιές. Μεταξύ άλλων φωτιές ξέσπασαν στην περιοχή του Λαυρίου, τις Αχαρνές και την Κεφαλονιά. Στην Κορινθία εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στην περιοχή Κεχριές, η οποία και οριοθετήθηκε.

Οι περισσότερες φωτιές αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο, με άμεσες και συντονισμένες ενέργειες. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.