Πανελλήνια κατακραυγή για την κακοποίηση και εξόντωση του χάσκι στην Αράχωβα

σκυλος 4

Σάλος στην Αράχωβα για το χάσκι που ξεψύχησε με τρόπο απάνθρωπο και μαρτυρικό. Κύμα αγανάκτησης σε όλη την χώρα, με αποτέλεσμα πολλών ακυρώσεων στα ξενοδοχεία μέχρι να βρεθεί ο δράστης της αποτρόπαιας πράξης.

Το πανέμορφο χάσκι μαρτύρησε στην Αράχωβα, αλλά ακόμα δεν έχει εντοπιστεί ο δράστης του αδιανόητου εγκλήματος. Η πρωτοφανής βαρβαρότητα, με θύμα τον Όλιβερ, έχει κινητοποιήσει την αστυνομία, που όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος της πόλης, έχει ήδη στα χέρια της, μια σειρά από βίντεο ντοκουμέντα. Αυτά, σε συνδυασμό με μια σειρά από κρίσιμες μαρτυρίες, αναμένεται να λύσουν τον γρίφο. Να οδηγήσουν στα ίχνη του δράστη, που έβαλε την υπογραφή του, στην κακοποίηση και στον θάνατο του ζώου. Για τις ακυρώσεις κρατήσεων των τελευταίων ημερών, ο δήμαρχος της πόλης δηλώνει αδιάφορος. Προέχει όπως λέει, η σύλληψη του δράστη που συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Άγριο έγκλημα: Πυροβόλησαν και σκότωσαν αδέσποτη σκυλίτσα

Ο δήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας Γιάννης Στάθας και η ειδική γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, Μάρσα Δημοπούλου μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το περιστατικό και τις αντιδράσεις που εχει προκαλέσει η υπόθεση και για την «ομερτά» που επικρατεί στην περιοχή. Η κ. Δημοπούλου ανέφερε: «το συμβάν που έχει λάβει χώρα στην Αράχωβα έχει προκαλέσει την οργή όλου του κοινωνικού συνόλου. Σαφώς αντιλαμβάνεστε ότι δεν έχει να κάνει με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων και με τη αρμοδιότητα του κράτους όσον αφορά στην κακοποίηση του ζώου», ανέφερε η κ. Δημοπούλου.

«Βρισκόμαστε στο στάδιο της ποινικής προδικασίας. Ό,τι κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή είναι φήμες. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι το χάσκι βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση, υπάρχει η γνωμάτευση μίας εξαιρετικής κτηνιάτρου. Οι πρώτες φωτογραφίες δεν δείχνουν αίματα εξωτερικά. Η γνωμάτευση μιλάει για τραύματα μόνο στα γεννητικά όργανα του ζώου με κάποιο αντικείμενο. Περιμένουμε την εξέλιξη της διαδικασίας», συνέχισε η κ. Δημοπούλου.

Και συμπλήρωσε: «Ως ειδική γραμματεία έχουμε κάνει κάποιες ενέργειες και έχει αποσταλεί έγγραφο και στην Περιφέρεια. Η νεκροψία – νεκροτομή θα έπρεπε να γίνει σε κάποιο κρατικό ίδρυμα, σε κάποιο πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής με ανθρώπους που έχουν γνώση πάνω στη νεκροψία – νεκροτομή. Γενικά οι ιδιοκτήτες έχουν ευθύνη αν το ζώο βγει έξω από το σπίτι και δημιουργήσει κάποια προβλήματα. Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης αγαπούσε και φρόντιζε το ζώο του και είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάστασης. Το ζώο δεν έβγαινε γενικά έξω, ίσως έβγαινε κάποιες φορές έξω εκεί απέναντι από το σπίτι του κυρίου. Όλοι βρίσκονται στο πλευρό του ιδιοκτήτη του ζώου».

Ο κ. Σταθάς αναφέρθηκε επίσης στο περιστατικό και στην ολιγωρία γύρω από την εξιχνίαση της υπόθεσης. «Δεν άργησε να βγει δελτίο τύπου. Από την αρχή που μας έγινε γνωστό, ο ιδιοκτήτης έπρεπε να κάνει μήνυση για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Έγινε η μήνυση και μετά από 2 μέρες έβγαλα το δελτίο τύπου που καλέσαμε όσους γνωρίζουν να μιλήσουν σε αστυνομία και εισαγγελία. Για το περιστατικό έχουμε βγάλει δελτίο τύπου από 1η Δεκεμβρίου και καλώ τον κόσμο να μιλήσει. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να μαζέψουμε πληροφορίες. Η αστυνομία δεν έχει μιλήσει για τις έρευνες και όλοι περιμένουμε να μιλήσουν εισαγγελία και αστυνομία», είπε αρχικά.

«Φυσικά και υπάρχουν ντοκουμέντα που έχουν δοθεί στην ΕΛ.ΑΣ και τα επεξεργάζονται. Για να φύγει και αυτή η σκιά ότι κρύβουμε πράγματα. Έκανα χαρτί για να μας απαντήσει η αστυνομία για την πορεία των ερευνών και η εισαγγελία αν κάποιος δημότης έχει αρνηθεί να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία. Όταν το πρωτοακούσαμε σοκαριστήκαμε. Τα παιδιά μας πήγαιναν στα φροντιστήρια μόνα τους, τώρα πηγαίνουν με συνοδεία των γονιών. Έχει αλλάξει η ζωή μας εδώ πέρα. Ο φονιάς μπορεί να είναι δίπλα μας. όταν έγινε το σκηνικό αυτό, το Σαββατοκύριακο εκείνο είχαμε και 10.000 επισκέπτες στην Αράχωβα. Μπορεί να είναι ντόπιος ή ξένος. Θέλουμε να βρεθεί άμεσα γιατί έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που δεν είναι φυσιολογικές.

Τα εν λόγω ντοκουμέντα είναι από κάμερες, και ζήτησα να στείλουν πιο εξειδικευμένους ανθρώπους γιατί στο τμήμα μας υπάρχει υποστελέχωση και δεν υπάρχει και η αντίστοιχη γνώση για τη διαχείριση του περιστατικού. Όσον αφορά στο # cancelArachova ούτε που μας ενδιαφέρει αν θα έρθει κάποιος στη Αράχωβα ή όχι, μας ενδιαφέρει η ασφάλειά μας. Δεν με ενδιαφέρει αν θα έρθει κάποιος στην Αράχωβα αυτή τη στιγμή για διακοπές, με ενδιαφέρει η ασφάλειά μας. υπήρξε ανθρωποφαγία στην υπόθεση.  Η νόμιμη γνωμάτευση είναι του ιδιοκτήτη. Αυτή που πρέπει να μιλήσει είναι η αστυνομία.ΠΗΓΗ NEWSIT.GR