Πανελλήνιες 2020: Μάλλον η διεξαγωγή τους τον Σεπτέμβρη

4151628

Καθώς παρατάθηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολείων  μέχρι και 10 Απριλίου, γεννιέται το  σενάριο για μετακύλιση της ημερομηνίας των Πανελλαδικών.

Το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να κρατήσει την ημερομηνία των πανελλαδικών σταθερή , αλλά αυτό σενάριο φαίνεται μάλλον να απομακρύνεται.

Κάποια κενά θα κλειστούν σε πρώτη φάση με το άνοιγμα των σχολείων, καθώς θα γίνει η αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος -με επιπλέον ώρες και εκμετάλλευση των αργιών- , όμως σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Παιδείας, δεν καλύπτεται το σύνολο των χαμένων ωρών σε καμία περίπτωση.

– Το υπουργείο εξέταζε την καθυστέρηση των Πανελλαδικών κατά μία ή δύο εβδομάδες, ώστε να πραγματοποιηθεί κοντά στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, στην περίπτωση βέβαια που δεν παρατεινόταν η απόφαση για αναστολή.

– Στις εισηγήσεις που έχουν γίνει στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως συμπεριλαμβάνεται και η πρόταση να μην πραγματοποιηθούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις και το απολυτήριο να δοθεί βάσει των βαθμών των ελέγχων τετραμήνων, ώστε να «κερδίσουν» μία εβδομάδα επιπλέον οι μαθητές.

– Με τα νέα δεδομένα, όμως, το σενάριο για Πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο μοιάζει όλο και πιο ρεαλιστικό, παρά τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν λόγω των καθυστερήσεων εισαγωγής των επιτυχόντων στα πανεπιστήμια, αλλά και των μετεγγραφών. Λιγότερες πιθανότητες έχει το σενάριο του Ιουλίου.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μπορεί να έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, όμως σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τη διά ζώσης μάθηση ενώ περιορίζεται στην επανάληψη.

Τέλος, η μείωση της ύλης αποτελεί ένα σενάριο στο οποίο καταγράφονται διχογνωμίες. οι περισσότεροι μαθητές έχουν ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της εξεταστέας ύλης, με τις εξάωρες παραδόσεις στην Γ’ Λυκείου και με τη συμβολή των φροντιστηρίων.

Πηγή efimerida.online