,

Προτάσεις για την στήριξη των περιπτέρων, των ψιλικατζίδικων και των Μίνι Μάρκετ, κατέθεσε το Επιμελητήριο Εύβοιας

3 Φεβρουαρίου 2021, 2:11 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Επιμελητήριο Εύβοιας μέτρα στήριξης ψιλικατζίδικα

.Ο Φορέας ζητά την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας τους. Επιπλέον στην εφαρμογή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής αλλά και των υπολοίπων ευεργετικών παροχών τα κριτήρια να είναι επι των κερδών τους και όχι επί του τζίρου.

Χαλκίδα Ευβοίας: Τον συνέλαβε η ασφάλεια επ’ αυτοφώρω με πάνω από 2000 πακέτα τσιγάρα

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Επιμελητηρίου, προς τους κ.κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Υπ. Οικονομικών και Άδωνι Γεωργιάδη, Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων, έχει ως ακολούθως.

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Με την παρούσα επιθυμούμε να αναδείξουμε ένα μέιζον πρόβλημα που έχει προκύψει στην λειτουργία των περιπτέρων, των ψιλικατζίδικων και των Μίνι Μαρκετ. Τα εν λόγω καταστήματα κατά την περίοδο των lockdown παρέμειναν και παραμένουν ανοικτά. Απόφαση ορθή και δίκαιη. Ορθή γιατί λειτούργησαν και λειτουργούν καταλυτικά στην αποσυμφόρηση των Υπεραγορών τροφίμων. Δίκαιη διότι πρόκειται για επιχειρήσεις του ιδίου αντικειμένου.

Από την πραγματικότητα ωστόσο, προέκυψε το εξής δεδομένο. Η επιβολή του ίδιου ωραρίου λειτουργίας των μικρών καταστημάτων (περίπτερων, ψιλικατζίδικων και Μίνι Μαρκετ), με αυτό των Υπεραγορών, είχε σαν αποτέλεσμα την μεγάλη συμπίεση κέρδους των μικρών καταστημάτων. Ο λόγος είναι συγκεκριμένος. Ο μεγαλύτερος τζίρος αυτών των μικρών επιχειρήσεων περιορίστηκε λόγο εμπορίας – μόνο – προϊόντων με ποσοστό κέρδους από 0,25 % (κάρτες κινητής τηλεφωνίας) έως 4% (εφημερίδες, καπνικά).

Πρόταση του Επιμελητηρίου Εύβοιας.

1. Να διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας των μικρών καταστημάτων – κατά 2 ώρες – μετά το πέρας λειτουργίας των Υπεραγορών.

2. Στην εφαρμογή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής αλλά και των υπολοίπων ευεργετικών παροχών – για τα εν λόγω καταστήματα – τα κριτήρια να είναι επι των κερδών και όχι επι του τζίρου.

Με Τιμή,
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Γεροντίτης

Χαλκίδα Ευβοίας: Την εξαπάτησαν μέσω αγγελίας στο facebook – Εξιχνίαση της απάτης από το Τμήμα Ασφάλειας

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων: Μετά την απολύμανση στα λεωφορεία της Ιδιωτικής εταιρίας στο εργοτάξιο η Δημοτική αρχή μεταφέρει παράτυπα και μαθητές στα σπίτια τους

Χαλκίδα Ευβοίας: Χαλκίδα: Μετανιωμένη η νηπιαγωγός που έβγαλε την 4χρονη στο κρύο – Διχασμένοι οι γονείς

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.