Πρόταση ψηφίσματος του Γιάννη Μαραγκού για την αποχώρηση του Επιμελητηρίου Εύβοιας από το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο [ΒΙΝΤΕΟ]

DSC 0098

Ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Ιωάννης Μαραγκός άνοιξε την αυλαία στην πρώτη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου υπό την Προεδρία του νέου Προέδρου κ. Ιωάννη Γεροντίτη, έθεσε προ ημερησίας το θέμα διαμαρτυρίας του Επιμελητηρίου, προτείνοντας την διερεύνηση πιθανής αποχώρησης από το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο έως ότου επανεξεταστεί το θέμα για την αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας στην πρότερη θέση.

Η εισήγηση του κ. Μαραγκού είχε ως εξής:

“Σκοπός του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου βάσει νόμου και σύμφωνα με το καταστατικό λειτουργίας του είναι η προώθηση και η ανάπτυξη των εμπορικών, οικονομικών, επιχειρηματικών και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Πρόσφατα η Τουρκική κυβέρνηση κόντρα στην Ελληνική και διεθνή διαφωνία αποφάσισε να μετατρέψει το παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Μία κίνηση ασύμβατη με τις αρχές της οικονομίας και του πολιτισμού μόνο και μόνο για την ικανοποίηση του ισλαμικού φανατισμού.

Κατόπιν τούτου κρίνω ότι το Επιμελητήριο Ευβοίας δεν έχει θέση σε αυτό τον οργανισμό (Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο) και προτείνω την διερεύνηση πιθανής αποχώρησης του έως ότου η γείτονα χώρα επανεξετάσει το θέμα και αποκαταστήσει την Αγία Σοφία στην πρότερη θέση. Σίγουρα το Επιμελητήριο δεν προσφέρεται για πολιτική, αλλά στην προκειμένη περίπτωση το θέμα δεν είναι πολιτικό αλλά πολιτιστικό γι’αυτό και ζητώ την ψήφιση του ως ένδειξη διαμαρτυρίας.”

Ειδήσεις και Νέα από την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι και όλη την Εύβοια 24/7 από το eviathema.gr, την πιο έγκυρη ηλεκτρονική εφημερίδα της Εύβοιας.

Διαβάστε Επίσης