Ψαχνά: Ολοκληρώθηκε το συντονιστικό για την κακοκαιρία – Πρόβλεψη για πάνω από 1 μέτρο χιόνι σε χωριά – Γιώργος Ψαθάς: “Θα δούμε χιόνι και στις βάρκες – Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος” [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ EVIATHEMA4

Ολοκληρώθηκε στο Δημαρχείο Ψαχνών, το μεσημέρι της Παρασκευής 21/01 η έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού οργάνου για την κακοκαιρία “Ελπίδα” που αναμένεται να πλήξει και το Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων τις επόμενες ημέρες.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, ο Επικεφαλής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ψαχνών Σπύρος Ραπτάκης, οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Ματράκας, Μπάμπης Τσώκος και Πέτρος Κορώνης, η Επικεφαλής της Μείζωνος Αντιπολίτευσης Τζοβάννα Γκόγκου, ο Διοικητής του Τμήματος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Αλεξίου καθώς και εκπρόσωποι του Δασαρχείου.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς στην σύσκεψη και ανέφερε και στις αποκλειστικές δηλώσεις που παραχώρησε στο eviathema.gr, την ερχόμενη Εβδομάδα αναμένεται κυρίως την Δευτέρα και την Τρίτη να υπάρχει έντονη χιονόπτωση σε όλο το Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων όπως και στα Ψαχνά.

Ο Δήμος είναι προετοιμασμένος, σε συνεργασία με τους Αρμόδιους φορείς, όπως η Αστυνομία, το Δασαρχείο, η ΔΕΗ κλπ να επέμβει όπου χρειαστεί. Τα μηχανήματα του Δήμου, της Περιφέρειας αλλά και 12 εξωτερικών συνεργείων θα βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ αναμένεται με επίσημη ανακοίνωση να κάνει γνωστή την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων αυτές τις δύο ημέρες αλλά και την Τετάρτη λόγω παγετού.

Τα δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα σε όλο τον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων θα βρίσκονται ανοιχτά για τους πολίτες που μπορεί να χρειάζεται να φιλοξενηθούν, ενώ παράλληλα υπάρχουν διαθέσιμοι 110 τόνοι αλατιού για τους δρόμους.

Σε συνεργασία με την αρμόδια αντιδήμαρχο έχουν ήδη καταγραφεί οι πολίτες που χρίζουν ιατρικής βοήθειας όπως όσοι κάνουν χρήση οξυγόνου ώστε να δοθεί προτεραιότητα σε κάποια επείγουσα ανάγκη.

Ο Δήμαρχος επίσης τόνισε ότι θα πρέπει οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους ενώ θα πρέπει να τις πραγματοποιούν μόνο σε μεγάλη ανάγκη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviathema.gr αρκετά χωριά του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων θα δούν μέχρι και ένα μέτρο χιόνι. Στα Ψαχνά συγκεκριμένα οι προβλέψεις αναφέρουν μέχρι και μισό μέτρο. Το Σάββάτο αναμένεται το κύμα της κακοκαιρίας να είναι σύντομο ενώ την Κυριακή θα σημειωθεί έξαρση της “Ελπίδας”.

Δευτέρα 24/01 και Τρίτη 25/01 μεγαλύτερο κύμα θα πλήξει τον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων όπου αναμένεται να καταγραφούν πολλά εκατοστά χιονιού σε όλη την περιοχή.

Επίσης ο Γιώργος Ψαθάς με έγγραφη επιστολή προς την ΔΕΗ κάνει γνωστά στην εταιρία τα προβλήματα που δημιουργούνται κατά την διάρκεια των κακοκαιριών και τις διακοπές ρεύματος στην περιοχή.

ΔΕΔΗ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ EVIATHEMA

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ EVIATHEMA5 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ EVIATHEMA3 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ EVIATHEMA2

Διαβάστε Επίσης:

Γίνεται μέλος στην επίσημη κοινότητα του eviathema.gr στο VIBER ΕΥΒΟΙΑ ΒΗΜΑ ΖΟΥΜ ΝΕΑ ΧΑΛΚΙΔΑ EVIATHEMA για άμεση ενημέρωση

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο  GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάντε εγγραφή στο Κανάλι του eviathema.gr στο YOUTUBE EVIATHEMA για αποκλειστικά Βίντεο Ρεπορτάζ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια