ΣΟΚ: Δασκάλα έβαλε κόκκινο πιπέρι και σελοτέιπ στο στόμα μαθητή

Σύμφωνα με τους μαθητές, η δασκάλα τους επαναλάμβανε συνεχώς πως έχει καφέ ζώνη στο καράτε.

Δημοτικά Σχολεία

Σοβαρές καταγγελίες για δασκάλα δημοτικού σχολείου στη Λέσβο έρχονται στο φως της δημοσιότητας με τον Σύλλογο Γονέων να ζητά την απομάκρυνσή της από το σχολικό συγκρότημα εξαιτίας των βίαιων πρακτικών που χρησιμοποιεί εναντίον των μαθητών της.

Σύμφωνα με καταγγελία του 2018 την οποία αποκαλύπτει η εφημερίδα «Στο Νησί», η δασκάλα απειλούσε και εκβίαζε τους μικρούς μαθητές της εκτοξεύοντας απειλές εναντίον και των γονιών τους. Μάλιστα, η ίδια εκαπιδευτικός φέρεται να «έβαλε κόκκινο πιπέρι στο στόμα» σε μαθητή της Γ’ Δημοτικού και «λίγο αργότερα του το σφράγισε με σελοτέιπ». Παρόλα αυτά, η δασκάλα παρέμεινε στη θέση της και σύμφωνα με τις νέες καταγγελίες, φέτος, έχει φτάσει στο σημείο να απειλεί τους γονείς μαθητών της, που έχουν ζητήσει να απομακρυνθεί από το σχολείο.

«Η γυναίκα θέλει βοήθεια, το σύστημα δεν βοηθά, και μένουν απροστάτευτα τα παιδιά» λέει μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου που τόλμησε τότε να κάνει καταγγελία αρμοδίως. Η καθηγήτρια είχε τοποθετηθεί σε Δημοτικό Σχολείο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και η τότε Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, φέρεται να έκανε μεγάλο αγώνα για να βγει εκτός των Δημοτικών Σχολείων. Μάλιστα εναντίον της, αλλά και εναντίον του Συλλόγου η καθηγήτρια αγγλικών υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά.

Ας σημειωθεί ότι και τότε, αλλά και σήμερα γονείς που κατήγγειλαν διάφορα περιστατικά, όχι μόνο βρέθηκαν αντιμέτωποι με απειλές, αλλά βλέπουν καθ’ ύλην αρμόδιους, μερίδα διευθυντών σχολικών μονάδων, να τους αποτρέπει να δημοσιοποιήσουν το θέμα, ώστε «να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι».