Σωματείο Εργαζομένων ομίλου Νηρέα: Καταγγελία για απόλυση συνδικαλιστή

unnamed 2

Ακολουθεί καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Ομίλου Νηρέα για πρόσφατη απόλυση ενός εκ των συνδικαλιστών.

Το σωματείο μας καταγγέλλει την εργοδοσία της ALUMINCO που απέλυσε εκδικητικά τον αντιπρόεδρο του Σωματείο Μετάλλου Βοιωτίας, λίγες μέρες μετά την απεργία στις 18/2 και την επόμενη μέρα αφού ο συνάδελφος έγινε μέλος στο επιχειρησιακό σωματείο.

Πρόκειται ξεκάθαρα για προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων, καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία θέλει να στείλει μήνυμα πως η συνδικαλιστική δράση στο χώρο της απαγορεύεται αν δεν την ελέγχει.

Αέρα στα πανιά της εργοδοσίας για να επιβάλλει το νόμο της σιωπής στο χώρο δουλειάς, δίνουν οι νόμοι για την περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, τόσο από την τωρινή, όσο και από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο συνάδελφο και καλούμε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση στην περιοχή, να στείλουμε το δικό μας μήνυμα στην εργοδοσία της ALUMINCO, πως η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Απαιτούμε την άμεση ακύρωση της απόλυσης. Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών, καθώς πρόκειται, εκτός των άλλων, για παράνομη απόλυση εκλεγμένου συνδικαλιστή.