Σπύρος Πνευματικός: “Πράγματι δεν κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά τα νεαρά άτομα, αλλά κυρίως οι ευπαθείς ομάδες.”

64788221 369620183904204 6504297824522338304 n 3

Ο Βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας και Καθηγητής Ορθοπαιδικής του ΕΚΠΑ, κ. Σπύρος Πνευματικός μιλώντας σήμερα στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star Κεντρικής Ελλάδας αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα του κορωνοϊού.

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι ίσως παρθούν και αυστηρότερα, από τα έως τώρα, μέτρα, όπως το κλείσιμο των εστιατορίων, των καφέ, των εμπορικών κέντρων και καταστημάτων με στόχο να περιοριστεί, ακόμα περισσότερο, η έκθεση του κόσμου στον ιό.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να σκεφτούμε πως θα προστατευθούμε καλύτερα. Όχι άσκοπες μετακινήσεις. Όχι επισκέψεις στα νοσοκομεία για τυχόν χρόνια προβλήματα υγείας αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη». Ο Βουλευτής επισήμανε ότι κάτι τέτοιο βάζει σε κίνδυνο τόσο τον εαυτό μας όσο και τους γύρω μας. «Πράγματι δεν κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά τα νεαρά άτομα, αλλά κυρίως οι ευπαθείς ομάδες. Προσέχουμε, λοιπόν, τους ηλικιωμένους, την γιαγιά και τον παππού της κάθε οικογένειας».

Ο κ Πνευματικός αναφέρθηκε στην γειτονική μας Ιταλία λέγοντας ότι εκεί, δυστυχώς, χάθηκε, παντελώς, ο έλεγχος. Αντιπαραβάλλοντας τη χώρα μας, εξήγησε ότι σίγουρα θα νοσήσει πολύς κόσμος, αλλά στόχος είναι να μην υπάρξει μεγάλη  και απότομη έξαρση του ιού. Πρέπει να καθυστερήσουμε τη διασπορά του, ούτως ώστε να μπορέσει το σύστημα υγείας να αντεπεξέλθει.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία των δέκα ορφανών κρουσμάτων λέγοντας ότι ήταν και αυτό αναμενόμενο. «Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά αυστηρή τήρηση των μέτρων, που σταδιακά εξαγγέλλει η Κυβέρνηση.  Εφόσον η νόσος εξελίσσεται επιθετικά είναι σωτήριο, που η Κυβέρνηση ασκεί επιθετική στρατηγική πρόληψης, ώστε να αποφευχθεί η ταυτόχρονη νοσηρότητα μεγάλης μερίδας του πληθυσμού. Αυτό έχει επιτευχθεί έως τώρα και συγκρίνοντας τη χώρα μας με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες βλέπουμε ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Κλείνοντας ο κ Πνευματικός μίλησε για την οικονομία και τις οδυνηρές συνέπειες που ίσως δούμε σύντομα. «Η οικονομία βλάπτεται αλλά όλα διορθώνονται. Ο θάνατος μόνο δεν διορθώνεται. Καλύτερα να κριθεί η Κυβέρνηση για τα αυστηρά μέτρα που πήρε, παρά για τους θανάτους που τυχόν θα προκύψουν. Με σεβασμό στα μέτρα στο τέλος του μήνα θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση. Το μόνο που χρειάζεται στην πραγματικότητα είναι η κοινή λογική και αυτό είναι υπεραρκετό».