Στο σπίτι του από Δευτέρα ο 27χρονος πατροκτόνος της Ζακύνθου

patroktonos patra xeiropedes astinomia 0

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αν και ένοχος, ο 27χρονος πατροκτόνος, που πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον πατέρα του στη Ζάκυνθο τον Μάιο του 2018.

«’Απαντες επέδειξαν τεράστια σημασία στον παράγοντα άνθρωπο και στη σχέση του κατηγορουμένου με τον πατέρα του από τη γέννηση του μέχρι και την ημέρα της ανθρωποκτονίας. Ο Αλέξης τη Δευτέρα θα είναι σπίτι του με περιοριστικούς όρους, εμφανίσεώς του κάθε 1η και 15η στο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Παναγιώτης Κεφαλληνός συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου που πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα του τον περασμένο Μάιο στις Βολίμες Ζακύνθου.



Στο άκουσμα της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Πατρών αργά χθες το βράδυ, ο 27χρονος δράστης αλλά και τα αδέρφια του μαζί με τη μητέρα τους ξέσπασαν σε κλάματα χαράς, για μια απόφαση που ουσιαστικά τον βγάζει από τη φυλακή. Το δικαστήριο έκρινε τον δράστη ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά του αναγνώρισε τρία ελαφρυντικά. Το πρώτο είναι του πρότερου σύννομου βίου, το δεύτερο της ανάρμοστης και σκληρής συμπεριφοράς του θύματος και τρίτον της καλής συμπεριφοράς στο σωφρονιστικό κατάστημα μετά την πράξη μέχρι και σήμερα.

Επίσης ο κ. Κεφαλληνός χαρακτήρισε ως «δίκαιη την απόφαση», ενώ εξήρε «την επιστημοσύνη των δικαστών, του εισαγγελέα της έδρας αλλά και την προσήλωση και διερεύνηση της πραγματικής διάστασης της υπόθεσης από τους ενόρκους τους λαϊκούς δικαστές». Στην απολογία του ο 27χρονος είχε συγκλονίσει, λέγοντας ότι «δεν τον σκότωσα εγώ, αλλά η αγανάκτηση».