Η συγκινητική στιγμή που το μικρό δελφινάκι στην Κόρινθο περιμένει να το διασώσουν – «Ήταν σαν μωρό»

delifini

Έναν απρόσμενο επισκέπτη δέχθηκε η παραλία Καλάμια της Κορίνθου που έχει κατακλυστεί από κόσμο. Πρόκειται για μικρό δελφινάκι που έχασε τον προσανατολισμό του και σαν μωρό περίμενε να το διασώσουν.

Τα δύο περιστατικά
Δύο περιστατικά διάσωσης δελφινιών κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και συγκινούν. Το ένα εκτυλίχθηκε στην Κόρινθο και το άλλο στην Κάλυμνο, όμως κοινός παρονομαστής και στις δύο περιπτώσεις είναι το αίσιο τέλος της μάχης που δόθηκε. Με την ευκαιρία, αυτοί είναι οι δύο λόγοι που τα δελφίνια πηδούν έξω από το νερό.

Στην Κόρινθο, αισιοδοξία επικράτησε στην παραλία Καλάμια όπου εντοπίστηκε νεαρό δελφίνι που είχε χάσει τον προσανατολισμό του. Παρά τις προσπάθειες των λουόμενων, τόσο στην παραλία Καλάμια, όσο και στην παραλία 5Φ νωρίτερα, να το μεταφέρουν στα βαθιά, εκείνο επέστρεφε στα ρηχά.

Στο σημείο έσπευσαν λιμενικοί του λιμεναρχείου Κορίνθου, καθώς και οι ναυαγοσώστες της παραλίας, οι οποίοι προσπαθούσαν να το απομακρύνουν με ασφάλεια.

Εντυπωσιακό: Τα κόλπα της Pinky στο νερό (Video)

Το παρατσούκλι του είναι Pinky (“ροζούλα”), χάρη στο ροζ χρώμα του δέρματός του και είναι ένα από τα περίπου 15 σπάνια ροζ δελφίνια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Η Pinky εθεάθη για πρώτη φορά πριν από σχεδόν μια δεκαετία να κολυμπά μαζί με την μητέρα της στο Calcasieu Ship Channel στη Λουιζιάνα.

Σήμερα, φαίνεται να έχει επιστρέψει στο κανάλι, καθώς ούτε ένας ούτε δύο, αλλά πολλοί ψαράδες ανέφεραν ότι την είδαν στη θάλασσα και μάλιστα παρουσία ενός ακόμη ροζ δελφινιού. Το 2015, υπήρχαν αναφορές ότι η Pinky πιθανόν να ήταν έγκυος, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το δεύτερο ροζ δελφίνι είναι μάλλον το παιδί της.

Τα ροζ δελφίνια είναι ρινοδέλφινα και αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα μιας σπάνιας κατηγορίας θηλαστικών, που γεννιούνται με αλφισμό (αλμπινισμό). Ο αλμπινισμός συμβαίνει όταν ένα ζώο στερείται εντελώς της μελανίνης, της ουσίας που δίνει χρώμα στο δέρμα και τα μάτια.

Ζουν στον Αμαζόνιο και ονομάζονται αλλιώς και Μπότο και έχουν συγγένεια πρώτου βαθμού με τα δελφίνια και τις φάλαινες. Στον Αμαζόνιο υπάρχουν πέντε είδη δελφινιών. Ωστόσο δείτε καρχαρίες να κομματιάζουν δελφίνι και να το κατασπαράζουν.

Τα ροζ δελφίνια θεωρούνται πιο έξυπνα

Τα ροζ δελφίνια θεωρούνται τα πιο έξυπνα, με χωρητικότητα εγκεφάλου κατά 40% μεγαλύτερη από αυτή των ανθρώπων. Διαφέρουν αρκετά με τα κοινά δελφίνια των ωκεανών. Πρώτα από όλα είναι μεγαλύτερα, καθώς το μήκος τους φτάνει τα 15 μέτρα και το βάρος του τα 90 κιλά.

Τα αρσενικά είναι μεγαλύτερα από τα θηλυκά και αντί για ραχιαίο πτερύγιο έχουν μια καμπύλη. Έχουν χαρακτηριστεί από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) ως «ευάλωτα απειλούμενα είδη» και πρόσφατα ως «απειλούμενα είδη προς εξαφάνιση».

Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες δεν έχουν εντοπίσει ακόμα που οφείλεται το ροζ χρώμα τους. Ωστόσο, εικάζουν ότι μπορεί να οφείλεται στις τροφές που τρώνε ή να προκαλείται από την παρουσία των τριχοειδών αγγείων που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματός τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα ροζ δελφίνια παίρνουν ένα πιο έντονο χρώμα όταν ενθουσιάζονται ή εκπλήσσονται, γεγονός που μοιάζει με το κοκκίνισμα στον άνθρωπο σε παρόμοια συναισθήματα.

Πηγή athensmagazine.gr

Έλα στo viber του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ