Συρία: Έντεκα νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές των κυβερνητικών δυνάμεων

συρια
Smoke and explosions from the fighting between forces loyal to Syrian President Bashar Assad and rebels in southern Syria as seen from the Israeli-controlled Golan Heights, Thursday, July 26, 2018. (AP Photo/Ariel Schalit)

Τουλάχιστον έντεκα άμαχοι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικές επιδρομές των κυβερνητικών δυνάμεων στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΑ, το καθεστώς του Μπασάρ αλ-‘Ασαντ και οι Ρώσοι σύμμαχοί του κλιμάκωσαν από τα τέλη Απριλίου τους βομβαρδισμούς στην επαρχία Ιντλίμπ όπου κατοικούν τρία εκατομμύρια άνθρωποι και στις γειτονικές περιοχές των όμορων επαρχιών του Χαλεπίου, της Χάμας και της Λαττάκειας.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, δέκα άνθρωποι, εκ των οποίων τρία παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε επιδρομές στο χωριό Μάαρ Σούριν, στον νότο της επαρχίας Ιντλίμπ, ενώ ένας ακόμη άμαχος σκοτώθηκε κατά τις αεροπορικές επιδρομές στον βορρά της επαρχίας Χάμα.

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν βαριά, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο.

Σύμφωνα με φωτογράφο του AFP που βρίσκεται στην περιοχή, οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο ένα τζαμί στο κέντρο του χωριού και προκάλεσαν υλικές ζημιές.

Η Ιντλίμπ συνεχίζει να διαφεύγει από τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων και να τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών της οργάνωσης Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Τσαμ (HTS, πρώην συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα). Και άλλες ομάδες ανταρτών και τζιχαντιστών βρίσκονται στην περιοχή.

Περισσότεροι από 600 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τα τέλη Απριλίου κατά τους συριακούς και τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και άλλοι τουλάχιστον 50 από πυρά ανταρτών ή τζιχαντιστών, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Σχεδόν 330.000 άνθρωποι έχουν διαφύγει από τις μάχες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ που φοβάται μια ανθρωπιστική καταστροφή.

Η αναβίωση της βίας σημειώνεται παρά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας –η οποία προστατεύει ορισμένες οργανώσεις ανταρτών– με στόχο να αποτραπεί μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας των συριακών δυνάμεων.

Ο πόλεμος στη Συρία ξέσπασε το 2011 και έχει στοιχίζει τη ζωή 370.000 και πλέον ανθρώπων.

(Φωτογραφία Αρχείου)

insider.gr

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο