Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

720 708534 8e2e903315 8840060429d1fabc

Απολύτως κρίσιμες είναι οι επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού.

«Θέλω να επισημάνω ξανά ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Από την πρώτη στιγμή δίνουμε στοιχεία για την πραγματική κατάσταση και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Οι επόμενες εβδομάδες είναι απολύτως κρίσιμες και αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο στο μυαλό όλων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Τόνισε επίσης, «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Ιταλία είχε 10 νεκρούς και 322 επιβεβαιωμένα κρούσματα πριν από 24 μέρες, είχε δηλαδή περίπου τα αριθμητικά δεδομένα που έχουμε εμείς σήμερα. Όλοι βλέπετε καθημερινά τη δραματική κατάσταση που περιγράφουν οι Έλληνες γιατροί που υπηρετούν σε ιταλικά νοσοκομεία. Αυτό δεν σημαίνει πως οπωσδήποτε θα γίνουμε Ιταλία, έχουμε λάβει εγκαίρως αυστηρά μέτρα αποφυγής του ιού πριν αυτός αρχίσει να εξαπλώνεται, ώστε να μη γίνουμε Ιταλία. Να είστε σίγουροι ότι θα λάβουμε και άλλα μέτρα που επιβάλλεται να ληφθούν».

Επισήμανε ότι ο κρατικός μηχανισμός κάνει ότι απαιτείται ενώ απηύθυνε για άλλη μία φορά έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Πηγή efimerida.online