Θλίψη: Πέθανε ο δημοσιογράφος Αλέξης Οικονομίδης

176355

Πέθανε σήμερα (17/9/2019) ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Οικονομίδης, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Ο Αλέξης Οικονομίδης γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα και αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές ενεγράφη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έφτασε έως τις πτυχιακές εξετάσεις για να γίνει γιατρός.

Η δημοσιογραφία, όμως, ήταν αυτή που τον κέρδισε καθώς ξεκίνησε τη σταδιοδρομία το 1977 στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης» ως πολιτικός συντάκτης. Στη συνέχεια, εργάστηκε στην εφημερίδα «Πρώτη», τον «Αθήνα 9,84», τον «Flash», την «ΕΡΑ»,ενώ διετέλεσε Διευθυντής Σύνταξης στην εφημερίδα «Αυγή» και τον «Αδέσμευτο της Κυριακής».

Ο Αλέξης Οικονομίδης διέγραψε μια σημαντική πορεία στην ελληνική δημοσιογραφία και άφησε το αποτύπωμά του στην αξιόπιστη ενημέρωση.

Απόλυτα καταρτισμένος στο αντικείμενο του, ευπρεπής, ευαίσθητος και ευγενής προς όλους κέρδισε την εκτίμηση των συναδέλφων. Εργάστηκε πάντοτε με όρους επαγγελματικής αξιοπρέπειας και προσωπικής ανεξαρτησίας χωρίς ποτέ να κάνει έκπτωση στις αξίες που πρέσβευε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και ιδιαίτερα την σύζυγό του, Δέσποινα Μακρινού καθώς και τη κόρη του.

Η πολιτική κηδεία του Αλέξανδρου Οικονομίδη θα γίνει αύριο Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, στις 12.30 μμ στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.