Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Στον εισαγγελέα σήμερα ο χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου

ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ 1

Εντός της μέρας αναμένεται να οδηγηθεί στην εισαγγελία Ναυπλίου ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου που συγκρούστηκε το βράδυ της Παρασκευής με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους δύο άνδρες και να τραυματιστεί σοβαρά μία γυναίκα, όλοι αδέλφια.

Ο 44χρονος που κρατείται στο λιμεναρχείο Ναυπλίου, φέρεται να υποστήριξε, μέσω του συνηγόρου του, ότι κατά την πορεία του ταχύπλοου δεν αντιλήφθηκε το μικρό αλιευτικό, που πιθανόν, δεν είχε επαρκή φωτισμό.

Υποστήριξε ότι μετά το συμβάν, δεν εξαφανίστηκε, αλλά προσπάθησε να βοηθήσει προκειμένου να περισυλλεγούν τα άτομα που είχαν πέσει στη θάλασσα από τη μικρή λέμβο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ο ίδιος και να βγει στην ξηρά προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αλλά και να επικοινωνήσει με το συνήγορό του.

powered Δημοσιεύθηκε από Rubicon Project
Ο ίδιος παρουσιάστηκε το πρωί του Σαββάτου αυτοβούλως στο Λιμεναρχείο παρουσία του δικηγόρου του.

Στο ταχύπλοο εκτός του 44χρονου χειριστή επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες, (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά) οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. Η τραυματισμένη γυναίκα από το μικρό αλιευτικό σκάφος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας.

Ο 44χρονος υποβλήθηκε σε αιματοληψία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται τη Δευτέρα.