Τροχαίο με άντρες της ΔΙΑΣ: Πώς συνέβη το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον 33χρονο φρουρό

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 25χρονος συνάδελφός του

astynomikos
Τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες οδηγήθηκε στο θάνατο ο 33χρονος ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Βαγγέλης Νοΐδης και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή ο 25χρονος συνοδός Αντώνης Νίκου, προσπαθούν να διαλευκάνουν οι αξιωματικοί της Τροχαίας.

Νεότερη ενημέρωση: Αρνητικά τα τεστ κορονοϊού στις επαφές του εργαζομένου στην Περιφέρεια

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι ο Βαγγέλης και ο Αντώνης, μια ομάδα ΔΙ.ΑΣ της ανατολικής Αττικής και μια ακόμη μηχανή με δύο αστυνομικούς έλαβαν στις δύο και μισή χθες το μεσημέρι σήμα από το κέντρο της Άμεσης Δράσης να μεταβούν για συνδρομή σε κατάσβεση πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στον Άγιο Κοσμά.

Οι δύο μηχανές βγήκαν αμέσως στη λεωφόρο Ποσειδώνος, ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα όμως φθάνοντας στο ύψος της Γλυφάδας, έγινε το κακό… Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν πλήρως διευκρινιστεί, ένα όχημα που ήταν ακινητοποιημένο στο φανάρι, ανάγκασε τον Βαγγέλη Νοΐδη να πατήσει φρένο. Ήταν έμπειρος οδηγός όμως, αυτή τη φορά, δεν τα κατάφερε…

Έχασε τον έλεγχο της μηχανής, σύρθηκε για περίπου 50 μέτρα και προσέκρουσε σε δύο αυτοκίνητα. Αμέσως οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας όπου οι διαπιστώθηκε ο θάνατος του Βαγγέλη Νοΐδη ενώ ο συνάδελφος του σοβαρά τραυματισμένος με θωρακικές, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ένα μηριαίο κάταγμα όπου ευθύνεται για την ακατάσχετη αιμορραγία διασωληνωμένος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τους συναδέλφους τους. Ο 33χρονος Βαγγέλης, παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού με καταγωγή από την Ημαθία ήταν έμπειρος, μάχιμος και πάντα πρώτος στο καθήκον. Και χθες το μεσημέρι μόλις έλαβε το σήμα, έτρεξε να συνδράμει και να σώσει ανθρώπους από τη φωτιά. Όμως δεν πρόλαβε… Βρήκε τραγικό θάνατο βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένεια του.
Πηγή Protothema.gr