Αφγανιστάν: Μπούκαραν και σκότωσαν 4 εργαζόμενους σε κέντρα εμβολιασμού

ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

Τέσσερις εργαζόμενοι στην εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας στο Αφγανιστάν σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε ξεχωριστές επιθέσεις στην ανατολική πόλη Τζαλαλαμπάντ, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της υπηρεσίας υγείας της επαρχίας Νανγκαρχάρ.

Μια σειρά δολοφονιών έχουν σημειωθεί σε πολλά αστικά κέντρα του Αφγανιστάν από πέρυσι όταν ξεκίνησαν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ταλιμπάν και της Καμπούλ στη Ντόχα, πολλές από τις οποίες είχαν στόχο κυβερνητικούς αξιωματούχους, υγειονομικούς, δημοσιογράφους και μέλη της κοινωνίας των πολιτών.

ΦΡΙΚΗ: 50χρονος βίαζε επί χρόνια την ανήλικη ανιψιά του

Ο δρ Τζαν Μοχάμαντ, επικεφαλής της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας στη Νανγκαρχάρ, δήλωσε ότι ένοπλοι στοχοθέτησαν εργαζόμενους στην εκστρατεία σε τρία σημεία της Τζαλαλαμπάντ, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν τέσσερις και να τραυματίσουν άλλους τρεις.

«Σήμερα ήταν η δεύτερη ημέρα της εκστρατείας μας έπειτα από τρεις μήνες, όμως πρέπει να την αναστείλουμε ξανά», επεσήμανε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι όλοι όσοι σκοτώθηκαν ήταν άνδρες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αφγανικού υπουργείου Υγείας, τον Οσμάν Ταχέρι, οι τέσσερις επιθέσεις σημειώθηκαν με τριάντα λεπτά ή μία ώρα διαφορά η μία από την άλλη.

Τον Μάρτιο ένοπλοι στη Τζαλαλαμπάντ σκότωσαν τρεις γυναίκες που συμμετείχαν στην εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας, ένα γεγονός που ανάγκασε τους εργαζόμενους να αναστείλουν τις επιχειρήσεις τους και να επανεξετάσουν ζητήματα ασφαλείας.

Έξω Παναγίτσα Χαλκίδας: Το ραντεβού τους παραλίγο να καταλήξει αυτόφωρο

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη για τις σημερινές επιθέσεις, όμως οι Ταλιμπάν έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή σε προηγούμενες αντίστοιχες ενέργειες.

Ο κυβερνήτης της Νανγκαρχάρ Ζία Ουλ Χαλ Αμαρκίλ δήλωσε ότι η αστυνομία ερευνά τις επιθέσεις.

Πολλοί στη συντηρητική κοινωνία του Αφγανιστάν είναι αντίθετοι στον εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας, με αντάρτες να επιτίθενται συχνά σε υγειονομικούς οι οποίοι πιστεύουν ότι κατασκοπεύουν για όφελος της Δύσης.

Το Αφγανιστάν και το Πακιστάν είναι οι μόνες χώρες του κόσμου όπου η πολιομυελίτιδα παραμένει ενδημική.

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων: Που θα γίνουν Rapid Test την Τετάρτη και την Πέμπτη

Αιδηψός: Συνελήφθη 55χρονος τα ξημερώματα να κυκλοφορεί με ναρκωτικά

Χαλκίδα Ευβοίας: Απόπειρα κλοπής σε Super Market – Άμεση η σύλληψη του Δράστη με το κράνος και την σύριγγα

Ερέτρια: Τραγική κατάληξη για ηλικιωμένη – Την βρήκε γείτονας λιπόθυμη μέσα στο σπίτι μετά από φωτιά στην κουζίνα [ΦΩΤΟ]

Χαλκίδα Ευβοίας: “Πάγωσαν” μόλις είδαν τις καταδικαστικές αποφάσεις που είχε όταν τον συνέλαβαν – Ληστεία, ζωοκλοπή και ζωοκτονία εκτός των όλων

Θρίλερ για γυναίκα στην Εύβοια – Ανακοίνωσε στο Instagram ότι θα αυτοκτονήσει

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο