Αγία Σοφία: Αντίθετη με το Κοράνι η μετατροπή της σε τζαμί, υποστηρίζει Τούρκος θεολόγος

Ενάντια στο Κοράνι είναι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, σύμφωνα με τον γνωστό Τούρκο θεολόγο και συγγραφέα Μουσταφά Ισλάμογλου.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Μιλώντας στο τουρκικό δίκτυο της Deutsche Welle ο Ισλάμογλου αναφέρθηκε στην πορεία του ισλαμικού κινήματος στην Τουρκία κατά την περίοδο διακυβέρνησης του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, ενώ όταν ρωτήθηκε για την Αγία Σοφία ήταν ξεκάθαρος: “Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι ουσιαστικά μια πράξη ενάντια στο Κοράνι” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Όλοι οι ναοί είναι υπό την προστασία του Κορανίου. Οπότε αυτή η ενέργεια δεν συμβαδίζει με το Κοράνι, αντιθέτως συγκρούεται”.

Ο θεολόγος κατά τις δηλώσεις του επέκρινε τον διευθυντή Θρησκευτικών Υποθέσεων, Αλί Ερμπάς, ο οποίος ανέβηκε στον άμβωνα με σπαθί κατά την πρώτη προσευχή στο τζαμί της Αγίας Σοφίας.

η Άλωση δεν είναι αυτή. Η πραγματικότητα όμως η άλωση είναι να κερδίσεις την καρδιά του ανθρώπου, εκεί να γίνει η άλωση” επεσήμανε ο Μουσταφά Ισλάμογλου, σε μία δήλωση που αναμένεται να προκαλέσει δυσαρέσκεια στον Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!.