Αγία Σοφία: Αντίθετη με το Κοράνι η μετατροπή της σε τζαμί, υποστηρίζει Τούρκος θεολόγος

ΑΓΙΑΣΟΦΙΑ

Ενάντια στο Κοράνι είναι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, σύμφωνα με τον γνωστό Τούρκο θεολόγο και συγγραφέα Μουσταφά Ισλάμογλου.

Μιλώντας στο τουρκικό δίκτυο της Deutsche Welle ο Ισλάμογλου αναφέρθηκε στην πορεία του ισλαμικού κινήματος στην Τουρκία κατά την περίοδο διακυβέρνησης του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, ενώ όταν ρωτήθηκε για την Αγία Σοφία ήταν ξεκάθαρος: “Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι ουσιαστικά μια πράξη ενάντια στο Κοράνι” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Όλοι οι ναοί είναι υπό την προστασία του Κορανίου. Οπότε αυτή η ενέργεια δεν συμβαδίζει με το Κοράνι, αντιθέτως συγκρούεται”.

agia sofia erdogan

Ο θεολόγος κατά τις δηλώσεις του επέκρινε τον διευθυντή Θρησκευτικών Υποθέσεων, Αλί Ερμπάς, ο οποίος ανέβηκε στον άμβωνα με σπαθί κατά την πρώτη προσευχή στο τζαμί της Αγίας Σοφίας.

η Άλωση δεν είναι αυτή. Η πραγματικότητα όμως η άλωση είναι να κερδίσεις την καρδιά του ανθρώπου, εκεί να γίνει η άλωση” επεσήμανε ο Μουσταφά Ισλάμογλου, σε μία δήλωση που αναμένεται να προκαλέσει δυσαρέσκεια στον Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!.