Άλπεις: Έξι νεκροί και 20 αγνοούμενοι από την αποκόλληση μεγάλου στρώματος πάγου

Οι νεκροί μπορεί να ξεπεράσουν τους 30

παγο

Σε 20 ανέρχονται οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, εξαιτίας της χθεσινής αποκόλλησης μεγάλου στρώματος πάγου στις Δολομιτικές ‘Αλπεις.

Έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 9 τραυματίσθηκαν. Δυο από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση και μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο, ενώ τη ζωή του έχασε και ένα παιδί 9 μόλις ετών.

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται στην προσπάθεια να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουν να βρεθούν επιζώντες και υπάρχει φόβος ότι στο τέλος ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ξεπεράσει τους τριάντα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι και ο επικεφαλής της Ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτσιο την ώρα αυτή μεταβαίνουν στην τοποθεσία Κανατζέι, όπου έχει στηθεί το κέντρο συντονισμού για την παροχή βοήθειας.

Ο υπεύθυνος της Υπηρεσίας Παροχής΄Αμεσης Βοήθειας στην περιοχή των ‘Αλπεων

Βάλτερ Καϊνέλλι τόνισε τέλος ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας, όπως και οι συνεργάτες του, κινούνται με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο, διότι παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος αποκόλλησης νέων στρωμάτων πάγου και κατολισθήσεων.