Αμερικανίδα συνελήφθη με νεογέννητο μωρό στην τσάντα στις Φιλιππίνες

AP 19248315453931

Κατηγορίες για εμπορία ανθρώπων αντιμετωπίζει μια γυναίκα από τις ΗΠΑ, η οποία συνελήφθη προσπαθώντας να βγάλει παράνομα βρέφος από τις Φιλιππίνες.

Η 43χρονη Τζένιφερ Τάλμποτ, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μανίλα την Τετάρτη όταν ένα αγοράκι μόλις 6 ημερών βρέθηκε στην τσάντα της την ώρα που επιβιβαζόταν σε αεροπλάνο για τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η Τάλμποτ δεν δήλωσε το μωρό και κατηγορείται είχε σκοπό «να κρύψει και να βγάλει το μωρό εκτός» της χώρας.

Οι γονείς του μωρού διώκονται βάσει του νόμου περί προστασίας ανηλίκων, ενώ το νεογέννητο βρίσκεται πλέον στη φροντίδα των κοινωνικών υπηρεσιών.

Φορώντας πορτοκαλί και με χειροπέδες, η 43χρονη παραβρέθηκε σε μια συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, όταν ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες σε βάρος. Η ίδια δεν έκανε καμία δήλωση.

Αν κριθεί ένοχη, βρίσκεται αντιμέτωπη με ισόβια. Οι αξιωματούχοι της αμερικανικής πρεσβείας έχουν ενημερωθεί για τη σύλληψη, σύμφωνα με το Associated Press. Μετά τη σύλληψή της, η Τάλμποτ παρουσίασε ένα έγγραφο που υποστήριζε ότι είχε την άδεια να πάρει το μωρό στις ΗΠΑ. Το έγγραφο όμως δεν περιείχε κάποια υπογραφή της μητέρας.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, η 43χρονη υποστηρίζει πως ήθελε να δώσει στο αγοράκι «ένα όνομα και να το πάει στην εκκλησία για να πάρει ευλογία».

AP 19248315582144