Αποκάλυψη: Με συμπτώματα δηλητηρίασης ο Αμπράμοβιτς και ουκρανοί διαπραγματευτές

Δυτικοί ειδικοί που εξέτασαν το περιστατικό είπαν ότι ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί εάν τα συμπτώματα προκλήθηκαν από χημικό ή βιολογικό παράγοντα ή από κάποιο είδος επίθεσης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας

AMPRAMOVITS

Συμπτώματα δηλητηρίασης, χωρίς να είναι ακόμη γνωστό πότε συνέβη αυτό, εμφάνισε ο ρώσος ολιγάρχης Ρόμαν Αμπράμοβιτς και κάποιοι Ουκρανοί που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την παύση του πολέμου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο άλλοτε ιδιοκτήτης της Τσέλσι και ουκρανοί διαπραγματευτές εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα μετά από συνάντηση στο Κίεβο νωρίτερα αυτό το μήνα, δήλωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, ο κ. Αμπράμοβιτς -ο οποίος πηγαινοέρχεται μεταξύ Μόσχας, Λβιβ και άλλων τόπων διαπραγμάτευσης- καθώς και τουλάχιστον δύο ανώτερα μέλη της ουκρανικής ομάδας εμφάνισαν συμπτώματα που περιελάμβαναν κόκκινα μάτια, συνεχές και επώδυνο δάκρυ και ξεφλούδισμα δέρματος στα πρόσωπα και στα χέρια τους, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Πού αποδίδουν τη δηλητηρίαση οι Ουκρανοί

Σύμφωνα με το αμερικανό ΜΜΕ, η ουκρανική πλευρά απέδωσε την δηλητηρίαση στους σκληροπυρηνικούς στη Μόσχα, για να σαμποτάρουν τις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου. Πρόσωπο κοντά στον Αμπράμοβιτς είπε ότι δεν ήταν σαφές ποιος είχε βάλει στο στόχαστρο την ομάδα.

Ο Αμπράμοβιτς και οι ουκρανοί διαπραγματευτές, στους οποίους περιλαμβάνεται ο βουλευτής των Τατάρων της Κριμαίας Ρουστέμ Ουμέροφ, βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση πλέον και η ζωή τους δεν κινδυνεύει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αμπράμοβιτς, δεν επηρεάστηκε. Ο εκπρόσωπος του Ζελένσκι είπε ότι δεν είχε πληροφορίες για ύποπτη δηλητηρίαση.

Δυτικοί ειδικοί που εξέτασαν το περιστατικό είπαν ότι ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί εάν τα συμπτώματα προκλήθηκαν από χημικό ή βιολογικό παράγοντα ή από κάποιο είδος επίθεσης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. a 454

Ραβασάκι Ζελένσκι σε Πούτιν μέσω Αμπράμοβιτς

Σημειώνεται πως ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ενεργεί ως «ειρηνοποιός» στον ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς βρισκόμενος στην Τουρκία αποφεύγει τις δυτικές κυρώσεις.

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Chelsea FC ταξιδεύει μεταξύ Κωνσταντινούπολης, Μόσχας και Κιέβου για να μεταδώσει μηνύματα μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποστηρίζουν οι Times.

Αλλά όταν έδωσε ένα σημείωμα από τον ουκρανό πρόεδρο που περιγράφει τους όρους ειρήνης, ο ρώσος πρόεδρος φέρεται να ξέσπασε με οργή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Αμπράμοβιτς έφυγε από το αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη με ένα ιδιωτικό αεροσκάφος Hawker 800XP την περασμένη Τετάρτη, περνώντας από τη Μαύρη Θάλασσα προς το Σότσι. Ο ιχνηλάτης πτήσης του σταμάτησε κοντά στην πόλη Μινεράλνιε Βόντι, με το αεροπλάνο να εμφανίζεται αργότερα από το αεροδρόμιο Vnukovo στη Μόσχα και να επιστρέφει στην τουρκική πρωτεύουσα.

Ο ολιγάρχης είχε πετάξει για να συναντήσει τον Πούτιν και να του παραδώσει ένα χειρόγραφο σημείωμα του Ζελένσκι που περιγράφει τη θέση της Ουκρανίας στους όρους ειρήνης. Σύμφωνα με τους Times, ο Ρώσος πρόεδρος είπε στον ολιγάρχη: «Πες του ότι θα τους τσακίσω».

Οπως υποστηρίζουν οι Times, ο Αμπράμοβιτς επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη και είχε επαφή με τον ουκρανό πολιτικό Ρουστέμ Ουμέροφ, ο οποίος λέγεται ότι ενεργεί ως διαπραγματευτής του Κιέβου. Συναντήθηκαν σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων στην τουρκική πρωτεύουσα, σε επαφές που οργάνωσε ο σύμβουλος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

Ο Καλίν προωθεί την ιδέα η Κριμαία και το Ντονμπάς να ελέγχονται από τη Μόσχα με «μακροπρόθεσμη παραχώρηση», όπως η Βρετανία κατείχε το Χονγκ Κονγκ από το 1898 έως το 1997.

Ο Πούτιν πιστεύεται ότι εξετάζει την πρόταση, αλλά η οργή του για τις αποτυχίες του στρατού του και το μίσος για τον Ζελένσκι λέγεται ότι τον συγκρατούν.

Ο Αμπράμοβιτς και ο Ουμέροφ επισκέφθηκαν τον Ουκρανό πρόεδρο στο κατεστραμμένο από τον πόλεμο Κίεβο, αφού ταξίδεψαν με ιδιωτικά τζετ στην Πολωνία. Ο επιχειρηματίας πετούσε με ένα που ανήκει σε τουρκική εταιρεία, λόγω των κυρώσεων της ΕΕ.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!