Αποκαλυπτική έρευνα: Ο κορονοϊός υπήρχε στις ΗΠΑ από τον Δεκέμβριο του 2019

Νοσοκομείο Κορονοϊός

Αν και τα πρώτα κρούσματα στις ΗΠΑ φέρεται να ταυτοποιήθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου, μία νέα έρευνα που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα υπαινίσσεται ότι αρχικά κάποιοι άνθρωποι ενδέχεται να είχαν μολυνθεί τον Δεκέμβριο.

Κορονοϊός – Εύβοια: Σε Χαλκίδα, Σκύρο και Πάλιουρα τα σημερινά 9 κρούσματα Τρίτης 01/12

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDCP) ενισχύει τις προηγούμενες ενδείξεις ότι ο ιός μπορεί να είχε αρχίσει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο νωρίτερα από ό,τι πίστευαν αρχικά – συμπεριλαμβανομένου ενός πρότερου μοντέλου από ερευνητές του Πανεπιστημίου Νορθίστερν, οι οποίοι προέβλεπαν πως περισσότερα από 100 άτομα στη Βοστώνη είχαν εκτεθεί στον ιό έως τα μέσα Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Boston Globe.

Η πρώτη γνωστή περίπτωση κορονοϊού εντοπίστηκε στη Γουχάν στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019. Στις ΗΠΑ το πρώτο περιστατικό αναφέρθηκε στα μέσα Ιανουαρίου. Δύο άλλοι δύο ασθενείς στις ΗΠΑ είχαν ασθενήσει στις 14 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Clinical Infectious Diseases. Η Βοστώνη στο μεταξύ ήταν από τις πρώτες πόλεις σε εθνικό επίπεδο που ανέφερε ότι κάποιος είχε μολυνθεί με τον ιό, επρόκειτο για φοιτητή στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, που είχε ταξιδέψει από τη Γουχάν. Αλλά η νέα έρευνα υπονοεί ότι ο ιός υπήρχε στις ΗΠΑ νωρίτερα απ’ αυτό. “Κάποιες αναφορές επισημαίνουν ότι η εμφάνιση της SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ μπορεί να συνέβη νωρίτερα απ’ ό,τι αρχικά πιστεύαμε, αν και η εκτεταμένη μετάδοση στην κοινότητα πιθανόν δεν συνέβη έως το τέλος Φεβρουαρίου” έγραψαν οι επιστήμονες. Προκειμένου να καθορίσουν αν τα αντισώματα από τη SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί τον COVID-19, υπήρχε νωρίτερα από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος στις ΗΠΑ, οι ερευνητές εξέτασαν τα αρχειοθετημένα δείγματα από 7.389 δότες αίματος που είχε συγκεντρώσει ο αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός. Τα δείγματα αυτά είχαν συγκεντρωθεί από τις 13 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 17 Ιανουαρίου 2020, από δότες από εννέα Πολιτείες: Καλιφόρνια, Κονέκτικατ. Αϊόβα, Μασαχουσέτη. Μίσιγκαν, Όρεγκον, Ροντ Άιλαντ, Ουάσινγκτον και Ουισκόνσιν. Σύμφωνα με την έρευνα, από τα περισσότερα από τα 7.000 δείγματα που εξετάστηκαν από τους επιστήμονες στο CDC, βρέθηκε ότι τα 106 από αυτά ή 1,4% είχαν ενδείξεις μόλυνσης. Παράλληλα, η έρευνα “ανίχνευσε αντιδραστικά αντισώματα” στα δείγματα που εξετάστηκαν, κάτι που είναι ένδειξη ότι ο ιός μπορεί να είχε εμφανιστεί ακόμη νωρίτερα.

Στο μεταξύ, διέρρευσαν έγγραφα “φωτιά από την Κίνα, τα οποία επικαλείται σε ρεπορτάζ του το CNN, και δείχνουν ότι η χώρα στα πρώτα στάδια της πανδημίας ανέφερε λιγότερα κρούσματα κορονοϊού από τα πραγματικά, ακόμη και λιγότερα από τα μισά, καθώς υποτιμούσε τη σοβαρότητα του ιού και απέτυχε να εντοπίσει γρήγορα νέες μολύνσεις. Πρόκειται για 117 σελίδες εσωτερικών εγγράφων από το Περιφερειακό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) της κινεζικής επαρχίας Χουμπέι που διέρρευσε στο CNN μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, που εργαζόταν στο κινεζικό σύστημα υγείας, Σημειώνεται ότι πρωτεύουσα της Χουμπέι είναι η Ουχάν, η πόλη από την οποία πιστεύεται ότι ξεκίνησε η πανδημία covid-19.

Enikos.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr