Αυλαία για το “Φάντασμα της Όπερας” έπειτα από 35 χρόνια – Παράσταση αφιερωμένη στον γιο του Βέμπερ που πέθανε από καρκίνο

fantasma

Τριάντε πέντε χρόνια μετά την πρεμιέρα στο Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης, το εμβληματικό μιούζικαλ “Το Φάντασμα της Όπερας” έριξε αυλαία. Ο δημιουργός της παράστασης που έσπασε ταμεία και παρουσιάστηκε σε θέατρα σε όλο τον κόσμο, Άντριου Λόιντ Βέμπερ αφιέρωσε την τελευταία παράσταση στον γιο του, Νικ, που πέθανε πρόσφατα από καρκίνο.

Ο 74χρονος Βρετανός συνθέτης των τεράστιων επιτυχιών του μουσικού θεάτρου, είχε συγκλονίσει πρόσφατα με την αποκάλυψη ότι ο γιος του Νικ Βέμπερ, έπασχε από επιθετικής μορφής καρκίνο του στομάχου. Ο 43χρονος Νικ πέθανε πριν λίγες εβδομάδες.

baa6214dee7f413cadada520c665e2fc

Ο πατέρας του, μιλώντας στο κοινό λίγο πριν την τελευταία παράσταση, είπε, καταχειροκροτούμενος, για τον γιο του: “Όταν ήταν μικρός, καθόταν δίπλα μου και άκουγε αυτή τη μουσική καθώς την έγραφα”. Ο Νικ Βέμπερ είχε ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του. Ήταν και ο ίδιος συνθέτης μουσικής για μιούζικαλ και τηλεοπτικά προγράμματα.