«Δέρνεις ποτέ την κυρά σου; Σ΄αγαπάνε περισσότερο έτσι» – Σοκ από ρατσιστικά μηνύματα που αντάλλαζαν αστυνομικοί

police

Συγγνώμη ζήτησαν οι Αστυνομικές αρχές στην Βρετανία μετά από εσωτερική έρευνα αποκαλύφθηκε ότι αστυνομικοί συζητούσαν μεταξύ τους πώς να δείρουν τις γυναίκες τους, έκαναν ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια και ένας έστειλε μήνυμα σε μια συνάδελφό του λέγοντάς της ότι ήθελε να την βιάσει.

Κλονισμένη είναι η εμπιστοσύνη των πολιτών στην Αγγλική αστυνομία τα τελευταία χρόνια, έπειτα από μια σειρά αποκαλύψεων αλλά και την απαγωγή, τον βιασμό και τον φόνο μιας γυναίκας, της Σάρας Έβεραρντ, από έναν αστυνομικό.

Η έρευνα του Ανεξάρτητου Γραφείου Συμπεριφοράς των Αστυνομικών στο αστυνομικό τμήμα του Τσάρινγκ Κρος, πολύ κοντά στην έδρα της μητροπολιτικής αστυνομίας, αποκάλυψε μια κουλτούρα εκφοβισμού, φυλετικών διακρίσεων, «τοξικής αρρενωπότητας, μισογυνισμού και σεξουαλικής παρενόχλησης». Στην έκθεσή της, η υπηρεσία περιγράφει κάποια από τα χυδαία μηνύματα που αντάλλαζαν οι αστυνομικοί.

«Δέρνεις ποτέ την κυρά σου; Σ΄αγαπάνε περισσότερο έτσι. Σοβαρά, αφότου το έκανα, δεν μ’ αφήνει σε ησυχία. Χτύπα την και θα σ’ αγαπήσει. Είναι στην ανθρώπινη φύση».

Σε μια άλλη περίπτωση, ένας αστυνομικός έστειλε μηνύματα σε μια συνάδελφό του γράφοντας: «Θα σε βίαζα ευχαρίστως» και «Αν ήμουν ελεύθερος, με χαρά θα σε χλωροφόρμιζα».

«Πανάθλιος βιαστής»

Ένας αστυνομικός είχε το παρατσούκλι «πανάθλιος βιαστής» επειδή κυκλοφορούσαν φήμες ότι έφερνε γυναίκες στο τμήμα για να κάνει σεξ μαζί τους ή επειδή του άρεσε να τις παρενοχλεί.

Κυκλοφορούσαν επίσης προσβλητικά μηνύματα για τους μουσουλμάνους, τους Αφρικανούς, τους Σομαλούς, το Άουσβιτς, τους ομοφυλόφιλους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Αστυνομικοί «αστειεύονταν» ότι θα έφτιαχναν σκυλοτροφή από παιδιά από την Αφρική, αποκαλούσαν τους Σομαλούς «αρουραίους» και χαρακτήρισαν «ληστή» έναν μαύρο άνδρα. Οι ανάπηροι αποκαλούνταν «καθυστερημένοι».

Ορισμένα από τα μηνύματα ήταν τόσο αισχρά που το πρακτορείο Reuters δεν τα συμπεριέλαβε στο ρεπορτάζ του.

«Ζητάμε συγγνώμη απ’ όλους τους Λονδρέζους για την κατακριτέα συμπεριφορά μιας ομάδας αστυνομικών στο τμήμα του Τσάρινγκ Κρος», ανέφερε η αστυνομία.

Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ σχολίασε ότι η αστυνομία του Λονδίνου έχει πρόβλημα κουλτούρας. «Οι πολίτες δικαίως αναμένουν ότι η συμπεριφορά των αστυνομικών θα είναι ανεπίληπτη», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Διαβάστε Επίσης:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Εύβοια: Ομαδική βίαιη επίθεση σε πατέρα έξω από σχολή Kick Boxing – Περίμενε το παιδί του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ- Χαλκίδα: Συνελήφθη στον Καράμπαμπα να κλέβει φιάλες υγραερίου

Εύβοια: Άγρια καταδίωξη 39χρονου στο Βαθύ – Συγκρούστηκε με μαντρότοιχο και τον συνέλαβαν

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Βόρεια Εύβοια: Χειροπέδες σε 44χρονο για ναρκωτικά – Προσπάθησε να τα καταπιεί

Αποκάλυψη – Εύβοια: Διαδικτυακές επιθέσεις σεξιστικού χαρακτήρα από αιρετούς της Κύμης σε κυρίες του τοπικού συμβουλίου

“Εύβοια: Κλέφτης μπούκαρε από παράθυρο σε καφέ μπαρ – Τον έπιασε η κάμερα να βουτάει τα λεφτά από την ταμιακή”.

Εύβοια: Παιδαριώδεις χειρισμοί από το αστυνομικό τμήμα Καρύστου

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο  GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια