Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Αϊτή μετά τον σεισμό των 7,2 βαθμών: Στους 724 οι νεκροί, πάνω από 2.800 οι τραυματίες

AITH EVIATHEMA
AP Photo / Joseph Odelyn

Ο απολογισμός των θυμάτων από τον σεισμό των 7,2 βαθμών που έπληξε το Σάββατο την Αϊτή αυξήθηκε στους 724 νεκρούς, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία της χώρας. Παράλληλα, περισσότεροι από 2.800 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Ο απολογισμός της σεισμικής δόνησης αυξήθηκε σήμερα 15 Αυγούστου σε 724 νεκρούς: 500 στο νότιο τμήμα, 100 στο Γκραν Ανς, 122 στη Νιπς και 2 στο βορειοδυτικό τμήμα», διευκρινίζεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Ο προηγούμενος απολογισμός των Αρχών έκανε λόγο για 304 νεκρούς.

Μετασεισμό μεγέθους 5,9 βαθμών κατέγραψε στην Αϊτή, αργά το βράδυ του Σαββάτου τοπική ώρα, το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Ο μετασεισμός είχε εστιακό βάθος 8 χλμ., σύμφωνα με το EMSC.

Στα λιγοστά νοσοκομεία στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό τα τμήματα επειγόντων περιστατικών κατακλύστηκαν από τραυματίες.

Χθες το απόγευμα ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας Τζέρι Τσάντλερ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως τρία κέντρα υγείας, στις κοινότητες Πεστέλ, Κορέιγ και Ροζό, υπέστησαν κορεσμό.

Ο πρωθυπουργός Αριέλ Ανρί, ο οποίος επιθεώρησε κατά τη διάρκεια πτήσης με ελικόπτερο τις πληγείσες περιοχές, κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για έναν μήνα στις τέσσερις περιφέρειες που χτυπήθηκαν περισσότερο από την καταστροφή.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε χθες Σάββατο τη «λύπη» του και υποσχέθηκε πως οι ΗΠΑ θα προσφέρουν βοήθεια στην Αϊτή.

«Μου προκάλεσε λύπη ο καταστροφικός σεισμός», ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του Λευκού Οίκου, υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρξει «άμεση ανταπόκριση» από πλευράς της κυβέρνησης των ΗΠΑ, για να «αποτιμηθούν οι ζημιές» και να «προσφερθεί βοήθεια» στους πληγέντες και στις αρχές στο Πορτ-ο-Πρενς.

 

Εύβοια: Νεκρός σε τροχαίο 25χρονος μοτοσικλετιστής τα ξημερώματα

Φωτιά στην Εύβοια: Οι κατοίκοι της Αβγαριάς ευχαρίστησαν τους Ουκρανούς πυροσβέστες

Εύβοια: 65χρονη ανασύρθηκε νεκρή από την θάλασσα στους Αγίους Αποστόλους Αλιβερίου

Εύβοια: Περίπτωση επιδειξία Νέας Σμύρνης στην Νέα Αρτάκη – Αλλοδαπός ακολουθούσε γυναίκα στο σπίτι της ενώ έκανε άσεμνες πράξεις

Φωτιά στην Βόρεια Εύβοια: Συγκλονίζει η κ. Ευαγγελία – “Αν δεν ξυπνούσα θα είχα καεί ζωντανή μέσα στο σπίτι” [ΒΙΝΤΕΟ]

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι