Εισβολή στην Ουκρανία: Ο Πούτιν κάλεσε τους Ουκρανούς στρατιώτες να ανατρέψουν τον Ζελένσκι

ΠΟΥΤΙΝ

Νέες δηλώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας του.

Ο Ρώσος πρόεδρος επέλεξε να απευθυνθεί ευθέως στους Ουκρανούς στρατιώτες, καλώντας τους να πείσουν τα «ναζιστικά τάγματα», όπως τα αποκάλεσε, να παραδοθούν. «Μην τους επιτρέπετε να χρησιμοποιούν τα παιδιά σας ως ασπίδες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εμμέσως, ο Πούτιν κάλεσε στην ουσία τα ουκρανικά στρατεύματα να ανατρέψουν τον πρόεδρο της χώρας, καθώς ο ίδιος θέτει ως προϋπόθεση για τον διάλογο, τον τερματισμό των μαχών.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε έτοιμος να στείλει στο Μινσκ της Λευκορωσίας αντιπροσωπεία για συνομιλίες με την Ουκρανία. Η ρωσική αντιπροσωπεία θα περιλαμβάνει εκπροσώπους του υπουργείου Άμυνας, του υπουργείου Εξωτερικών και της διεύθυνσης της προεδρίας για συνομιλίες με την ουκρανική αντιπροσωπεία.

«Σε απάντηση της πρότασης του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Πούτιν είναι έτοιμος να στείλει στο Μίνσκ ρωσική αντιπροσωπεία σε επίπεδο εκπροσώπων του υπουργείου Άμυνας, του υπουργείου Εξωτερικών και της διεύθυνσης της προεδρίας για συνομιλίες με την ουκρανική αντιπροσωπεία» δήλωσε ο εκρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συζητήσει το καθεστώς ουδετερότητας της Ουκρανίας. Ευθύς εξαρχής ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έλεγε ότι στόχος της επιχείρησης είναι να βοηθηθούν οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουχάνσκ και Ντονέτσκ και μέσω της αποστρατιωτικοποίησης και αποναζιστικοποίησης. Και αυτό στην πραγματικότητα είναι το αναπόσπαστο συστατικό του καθεστώτος ουδετερότητας» προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο Λουκασένκο, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, τον διαβεβαίωσε ότι το Μινσκ θα είναι έτοιμο να δημιουργήσει όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τις συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!