Εισβολή στην Ουκρανία: Η Τσεχία σταματά να εκδίδει βίζα σε Ρώσους πολίτες – «Ο τρελός πρέπει να απομονωθεί»

ΤΣΕΧΙΑ

Η Τσεχία θα σταματήσει να χορηγεί βίζα σε Ρώσους πολίτες μετά την εισβολή στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.

“Αναστέλλουμε τη διεκπεραίωση των αιτήσεων βίζας από Ρώσους πολίτες σε όλες τις διπλωματικές μας αντιπροσωπείες, εκτός αν πρόκειται για ανθρωπιστικές υποθέσεις”, δήλωσε ο Πετρ Φιάλα σε συνέντευξη Τύπου ενώ έκανε γνωστό πως η Τσεχία κλείνει τα προξενεία σε Αγία Πετρούπολη και στο Εκατερίνμπουργκ.

Την ίδια ώρα, η Πράγα αποσύρει την έγκρισή της για τη λειτουργία των ρωσικών προξενείων σε δύο πόλεις της Τσεχίας, το Κάρλοβι Βάρι και το Μπρνο.

Ο Τσέχος πρόεδρος Μίλος Ζέμαν χαρακτήρισε σήμερα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία “απρόκλητη πράξη επίθεσης”, εκτιμώντας ότι “ο τρελός πρέπει να απομονωθεί”.

“Πριν από λίγες μέρες είπα ότι οι Ρώσοι δεν ήταν τρελοί και ότι δεν θα επιτίθενταν στην Ουκρανία. Ομολογώ ότι έκανα λάθος (…). Ο τρελός πρέπει να απομονωθεί. Και είναι θέμα να μην αμυνθείς μόνο με λόγια, αλλά με συγκεκριμένα μέτρα”, είπε ο Ζέμαν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Την περασμένη άνοιξη, οι τσεχικές αρχές αποφάσισαν να απελάσουν αρκετές δεκάδες Ρώσους διπλωμάτες μετά τις αποκαλύψεις για εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στο τσεχικό έδαφος το 2014.

Οι ρωσικές αρχές είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή και μείωσαν στο απολύτως ελάχιστο το προσωπικό της πρεσβείας της Τσεχίας στη Μόσχα.

Έκτοτε, η Τσεχική Δημοκρατία συμπεριλαμβάνεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε έναν “κατάλογο μη φιλικών χωρών” που κατάρτισαν οι ρωσικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για άμεση ενημέρωση!

– Εύβοια: Τσικνοπέμπτη με έντονη χιονόπτωση σε Στενή και Στρόπωνες [ΦΩΤΟ]

– Εξαπάτηση ηλικιωμένης στην Νέα Αρτάκη – Μπήκαν στο σπίτι και της “βούτηξαν” 2000 ευρώ

– ΣΟΚ στη Χαλκίδα: Την ξυλοκόπησε άγρια μέσα στο σπίτι της