Φρίκη από τις αποκαλύψεις για βιασμούς γυναικών στην Ουκρανία από Ρώσους στρατιώτες, θύματα κακοποίησης και ανήλικα κορίτσια

31 Μαρτίου 2022, 7:46 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών, ακόμη και ανήλικων κοριτσιών, στην Ουκρανία από Ρώσους στρατιώτες.

Το ζήτημα έχει απασχολήσει ουκρανικά μέσα ενημέρωσης που αναφέρονται εκτενώς στο πρόβλημα, όπως και τη βραβευμένη Ρωσίδα δημοσιογράφο Νίκα Μελκοζέροβα, του αγγλόφωνου μέσου ενημέρωσης The New Voice of Ukraine, που αναδείκνυει το ανατριχιαστικό της υπόθεσης.

Σε νέο tweet της η δημοσιογράφος που έχει αρθρογραφήσει σε γνωστά μέσα ενημέρωσης της Δύσης γράφει τα εξής: «Πολωνός δημοσιογράφος με ρώτησε αν εξακολουθώ να θεωρώ τους Ρώσους ”άνθρωπους”. Η απάντηση ήταν αρνητική. Δεν γίνεται να λέγεσαι άνθρωπος όταν δικαιολογείς τον βιασμό 16χρονων, υποστηρίζεις έναν δικτάτορα που διαγράφει γειτονικό έθνος, ενώς λες στους συζύγους να σκοτώσουν και να λεηλατούν. Ίσως ακούγεται σκληρό, αλλά συγχωρέστε με».

https://twitter.com/NikaMelkozerova/status/1509522621804826627

Τον τελευταίο μήνα μια άνευ προηγουμένου κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση εκτυλίσσεται στην Ουκρανία που μετρά τις πληγές της.  Οι απώλειες αμάχων, οι καταστροφές κτιρίων, οι βομβαρδισμοί, όλα μαρτυρούν έναν ανείπωτο εφιάλτη.

Στο παζλ αυτό του δράματος προστίθεται και το κομμάτι της σεξουαλικής κακοποίησης κοριτσιών.

Σύμφωνα με το think tank Chatham House, στοιχεία σεξουαλικής βίας άρχισαν να καταγράφονται από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στα ουκρανικά εδάφη.

Την ίδια στιγμή, η Γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας, Ιρίνα Βενεντίκτοβα, μίλησε για τις κατηγορίες που υπάρχουν σε βάρος Ρώσου στρατιώτη για βιασμό μιας γυναίκας στο Κίεβο.

Όπως γράφουν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, έχει γίνει βιασμός 16χρονου κοριτσιού.

Παράλληλα, σε πόλεις της νότιας και ανατολικής Ουκρανίας έχουν αναφερθεί ομαδικοί βιασμοί, ακόμη και σεξουαλική βία μπροστά σε παιδιά.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.