Γιατρός προειδοποιεί για το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν πάνε τουαλέτα – Ποιο είναι αυτό;

toualeta111

Σε μια διαφωτιστική συζήτηση που έχει τραβήξει την προσοχή πολλών στο διαδίκτυο, ο γαστρεντερολόγος Δρ. Sethi, εκπαιδευμένος στο Χάρβαρντ, έφερε στο φως έναν κοινό αλλά συχνά παραγνωρισμένο παράγοντα που συμβάλλει σε έντονους πόνους μετά την επίσκεψη στη τουαλέτα. Γιατρός προειδοποιεί για το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν πάνε τουαλέτα – Ποιο είναι αυτό;

Καθώς πολλοί άνθρωποι παλεύουν με θέματα όπως η δυσκοιλιότητα, που μπορεί να οφείλεται σε ποικίλες αιτίες, συμπεριλαμβανομένων των διατροφικών αλλαγών και των παρατεταμένων περιόδων καθισιού, ο Δρ. Sethi προτείνει ότι το πρόβλημα μπορεί να επηρεάζεται και από τις πολιτισμικές διαφορές στο σχεδιασμό των τουαλετών.

Σε ένα βίντεο που προβλήθηκε ευρέως στο TikTok, ο Δρ. Sethi υποστηρίζει ότι η ρίζα τέτοιων ενοχλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της δυσκοιλιότητας, θα μπορούσε να συνδέεται με το σχήμα των καθισμάτων της τουαλέτας μας.

Επισημαίνει ότι η στάση που ενθαρρύνουν οι ανατολικές τουαλέτες, η οποία διευκολύνει την οκλαδόν στάση, ευθυγραμμίζει φυσικά τον πρωκτό, καθιστώντας έτσι την εκκένωση των κοπράνων ευκολότερη και λιγότερο κοπιαστική.

Αυτό έρχεται σε έντονη αντίθεση με την ημικανονική θέση των ισχίων και των μηρών που απαιτούν τα δυτικά καθίσματα τουαλέτας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη καταπόνηση.

https://www.tiktok.com/@doctorsethimd/video/7309204416471780654

Οι παρατηρήσεις του γιατρού πυροδότησαν μια συζήτηση σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των σχεδίων τουαλέτας στην υγεία και τις απλές προσαρμογές που μπορούν να γίνουν για τον μετριασμό αυτών των κινδύνων.

Για όσους δεν είναι έτοιμοι να στραφούν σε τουαλέτες ανατολικού τύπου, ο Δρ. Sethi προτείνει ως πρακτική λύση τη βελτιστοποίηση της στάσης του σώματος του ατόμου κατά τη χρήση δυτικών τουαλετών.

Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο η χρήση ενός σκαμνιού για την ανύψωση των ποδιών, μιμούμενη έτσι τη θέση του οκλαδόν και διευκολύνοντας μια πιο φυσική και λιγότερο έντονη κίνηση του εντέρου.

Οι γνώσεις του Δρ. Sethi υπογραμμίζουν μια κρίσιμη αλλά συχνά παραμελημένη πτυχή της υγείας και της ευεξίας: τον αντίκτυπο των καθημερινών συνηθειών και υποδομών στις σωματικές μας λειτουργίες.

Πηγή