Κατασκευάζεται η πρώτη πόλη στον κόσμο όπου θα κυκλοφορούν ιπτάμενα αυτοκίνητα – Πότε θα είναι έτοιμη;

Ιπτάμενα Αυτοκίνητα

Προ των πυλών βρίσκεται μια ολοκαίνουργια υπερσύγχρονη πόλη, όπου τα αυτοκίνητα δεν θα κυκλοφορούν στην άσφαλτο, αλλά θα κατακλύζουν τους αιθέρες.

Με δεδομένο ότι η Τζακάρτα υποφέρει από χρόνια κυκλοφοριακή συμφόρηση, πλημμύρες, και ρύπανση, την ίδια ώρα που βυθίζεται λόγω υπερβολικής άντλησης των υπόγειων υδάτων, το κοινοβούλιο της Ινδονησίας έχει αποφασίσει να αλλάξει η πρωτεύουσα της χώρας.

Η πρωτεύουσα θα μετεγκατασταθεί σε μια ολοκαίνουργια πόλη που θα ονομαστεί Νουσαντάρα (σ.σ. στα ελληνικά «αρχιπέλαγος») και θα κατασκευαστεί στο Καλιμαντάν, μια περιοχή καλυμμένη από ζούγκλα ανατολικά του Βόρνεο, του μεγαλύτερου νησιού της Ασίας.

Ιπτάμενα Αυτοκίνητα Πόλη

Η Νουσαντάρα θα αποτελέσει μια υπερσύγχρονη πόλη ιδιαίτερα μοντέρνας αρχιτεκτονικής, φέροντας, παράλληλα, χαρακτηριστικά που απαντώνται αποκλειστικά σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Νουσαντάρα, νέα πρωτεύουσα Ινδονησίας

Μεταξύ άλλων, όπως έχει ανακοινωθεί, η νέα πρωτεύουσα θα αποτελέσει το πεδίο διεξαγωγής δοκιμών πάνω στα ιπτάμενα αυτοκίνητα, οι οποίες θα εκκινήσουν το 2024, όταν και θα γίνουν τα εγκαίνια της πόλης (σ.σ. η πόλη θα ολοκληρωθεί πλήρως το 2045).

Εφόσον, λοιπόν, στεφθούν οι δοκιμές με επιτυχία, είναι ιδιαίτερα πιθανό η Νουσαντάρα να αποτελέσει την πρώτη πόλη παγκοσμίως όπου θα ιπτάμενα αυτοκίνητα θα είναι μέρος της καθημερινότητας των πολιτών.

Ιπτάμενα Αυτοκίνητα Πόλη

Ο καθηγητής Mohammed Ali Berawi, αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Πράσινων και Ψηφιακών Μετασχηματισμών στην Αρχή της Πρωτεύουσας της Νουσαντάρα (OIKN), μάλιστα, αποκάλυψε ότι έχει συναφθεί συμφωνία με τον όμιλο Hyundai για την εξέλιξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος Αστικής Εναέριας Κυκλοφορίας.

«Δεν κατασκευάζουμε τη συγκεκριμένη πόλη για το έτος 2024, αλλά έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο στο 2045, όταν και θα είναι πλήρως ολοκληρωμένη η τεχνολογία που αφορά στα ιπτάμενα αυτοκίνητα», όπως επισήμανε ο καθηγητής Mohammed Ali Berawi.

Ιπτάμενα Αυτοκίνητα Πόλη

«Σήμερα είναι δύσκολο να φανταστούμε τα ιπτάμενα αυτοκίνητα, αλλά το 2035 ίσως αυτά αποτελέσουν γεγονός. Μπορούμε να είμαστε εκ των πρωτοπόρων στη συγκεκριμένη τεχνολογία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο συνολικός προϋπολογισμός για την κατασκευή της πόλης Νουσαντάρα θα ανέλθει σε περίπου 33 εκατ. ευρώ.

Πηγή