Κίνα: Ανακαλύφθηκαν σήματα από εξωγήινους;

15 Ιουνίου 2022, 6:35 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Μια μυστηριώδη είδηση για σήματα που ίσως προέρχονται από εξωγήινους πολιτισμούς δημοσίευσε κινεζικό κρατικό μέσο ενημέρωσης, πριν την εξαφανίσει.

Η επίσημη εφημερίδα του υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας ανέφερε ότι το ραδιοτηλεσκόπιο FAST έλαβε ασυνήθιστα σήματα που ίσως, σύμφωνα με επιστήμονες, έχουν εξωγήινη προέλευση.

Το τεράστιο ραδιοτηλεσκόπιο FAST, που κόστισε πάνω από 150 εκατ. ευρώ και έχει διάμετρο 500 μέτρα, βρίσκεται στην επαρχία Γκουιζού. Μετά το κλείσιμο του ραδιοτηλεσκοπίου στο Αρεσίμπο, το οποίο πλέον έχει καταρρεύσει, το κινεζικό είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Το δημοσίευμα, γράφει η Daily Mail, έλεγε ακόμη ότι τα ύποπτα σήματα εντοπίστηκαν το 2020 κατά την επεξεργασία δεδομένων από το 2019. Αλλο ένα ύποπτο σήμα καταγράφηκε το 2022 κατά τη διάρκεια παρατήρησης εξωπλανητών, δηλαδή πλανητών σε άλλα άστρα.

Κινέζος επιστήμονας που μιλούσε στην εφημερίδα είπε ότι τα σήματα μπορεί να οφείλονται σε παρεμβολές, οπότε χρειάζεται περισσότερη έρευνα.

Γρήγορα όμως το δημοσίευμα εξαφανίστηκε, χωρίς να είναι γνωστό για ποιον λόγο συνέβη αυτό. Πρόλαβαν όμως να το προσέξουν και να το συζητήσουν τα κοινωνικά δίκτυα.

Το FAST που λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2020 αναζητεί εξωγήινη ζωή και δυνητικά κατοικήσιμους πλανήτες έξω από το ηλιακό μας σύστημα.

Είναι κατασκευασμένο σε μια φυσική κοιλότητα του εδάφους ενώ είναι πιο ευαίσθητο από το Αρεσίμπο. Για την κατασκευή του απομακρύνθηκαν από τις κατοικίες τους 9.000 άνθρωποι που αποζημιώθηκαν με περίπου 1.800 δολάρια έκαστος.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.