Κωνσταντίνος Λουκόπουλος: “Ο Νετανιάχου έχει τελειώσει πολιτικά – Το Ισραήλ να «κοιτά» προς την επόμενη μέρα”

13 Νοεμβρίου 2023, 9:54 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

«Πρόκειται για έναν πόλεμο του οποίου βλέπουμε το βάρβαρο πρόσωπο. Το είδαμε στις 7 Οκτωβρίου με τις τρομοκρατικές ενέργειες και τις φρικαλεότητες της Χαμάς και βλέπουμε τώρα, επίσης, ότι είναι ένας πόλεμος στον οποίο καλώς η κακώς γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε ότι το Ισραήλ σύρθηκε», επισήμανε ο αντιστράτηγος ε.α. και Γεωστρατηγικός αναλυτής, διευθυντής στο Παρατηρητήριο Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας, Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNEWS “Newsroom” και τους Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Μάκη Προβατά.

Ενώ πρόσθεσε:

«Δεν βρίσκονται ακόμα στην καρδιά της Γάζας. Όχι. Παρακολουθώντας, είναι στο βόρειο κομμάτι, γιατί εκεί είναι η κύρια προσπάθεια των ισραηλινών δυνάμεων. Έχουν κάνει μία περίσφιξη, μια απομόνωση και ελέγχουν τις δύο βασικές αρτηρίες ούτως ώστε να λέγονται “ανθρωπιστικοί διάδρομοι εκκένωσης”, οι οποίοι οδηγούν από τη βόρεια στη νότια Γάζα. Τώρα αυτά τα οποία συμβαίνουν στο νοσοκομείο κλπ είναι τραγικά (…)

Το Ισραήλ θα πρέπει οποιαδήποτε επιχείρηση κάνει να έχει το μυαλό στην επόμενη μέρα. Η επόμενη μέρα πρέπει να διασφαλίσει μια νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην περιοχή. Και μέσα σε αυτή την αρχιτεκτονική ασφαλείας επιβάλλεται να υπάρχει και η ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (…)

Ο Νετανιάχου, παρακολουθώντας και συζητώντας με τους Ισραηλινούς, έχει τελειώσει πολιτικά. Ο Νετανιάχου δεν θα είναι στην επόμενη μέρα. Δεν θα πρέπει να είναι και οι φθαρμένη, διεφθαρμένη ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής. Άρα έχουμε δύο δεδομένα. Από εκεί και πέρα έχει αυξηθεί η συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα στο Ισραήλ.

Όταν όμως έχουμε δηλώσεις σαν του υπουργού Κληρονομιάς, όπως λέγεται, που είπε ότι “θα μπορούσαμε να δώσουμε ένα ατομικό όπλο”, δεν βοηθούν. Υπέστη μεγάλη κριτική βέβαια το Ισραήλ. Άρα λοιπόν, η συζήτηση για την επόμενη μέρα έχει ζωντανέψει μέσα στο Ισραήλ πάρα πολύ – και οπωσδήποτε πρέπει, άσχετα αν ο Νετανιάχου δεν το πιστεύει αυτό».

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.