Λος Άντζελες: Αστυνομικοί χαροπαλεύουν μετά από ενέδρα και ο Τραμπ… κράζει – Video σοκ

lasd1

Δυο αστυνομικοί στο Λος Άντζελες, ένας άνδρας και μια γυναίκα, δίνουν μάχη για τη ζωή τους ύστερα από επίθεση που δέχτηκαν από άγνωστο άνδρα ενώ κάθονταν μέσα στο περιπολικό. Η επίθεση που έγινε αργά το Σάββατο (12.09.2020) καταγράφηκε σε video από κάμερα ασφαλείας.

Κωνσταντίνα Καραμπατσόλη: Συναντήθηκε με τους Προέδρους την Παρασκευή το Βράδυ

Οι δυο αστυνομικοί που δέχτηκαν την επίθεση εργάζονται στο γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες. Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Κόμπτιν.

Τη στιγμή της ενέδρας στους δυο αστυνομικούς στο Λος Άντζελες έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του σερίφη, ανεβάζοντας το video ντοκουμέντο στο twitter. Στα πλάνα εμφανίζεται ο δράστης να πλησιάζει το περιπολικό πεζός, να πυροβολεί από το παράθυρο του συνοδηγού και αφού πυροβολεί, να τρέχει για να απομακρυνθεί.

«Ο ένοπλος πλησίασε τους αστυνομικούς και άνοιξε πυρ χωρίς προειδοποίηση ή πρόκληση», ανέφερε το γραφείο του σερίφη σε ανάρτηση στο twitter.

Οι δυο αστυνομικοί υπέστησαν πολλαπλά τραύματα από πυρά και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση καθώς υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση, ανακοινώθηκε. Ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.

«Σε αυτή τη φάση έχουμε μια πολύ, πολύ γενική περιγραφή ενός μελαψού άνδρα, και αυτή προήλθε από ένα από θύματα», δήλωσε ο αστυνόμος Κεντ Γουέγκενερ σε συνέντευξη Τύπου. Τα πλάνα της επίθεσης καταγράφηκαν από κάμερα ασφαλείας σε ένα κοντινό σταθμό του μετρό, ανέφερε η αστυνομία.

Φυσικά, το νέο περιστατικό βίας στις ΗΠΑ δεν θα μπορούσε να μην το εκμεταλλευθεί ο Ντόναλντ Τραμπ. Κάνοντας share στο λογαριασμό του στο twitter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε: «Ζώα που πρέπει να χτυπηθούν σκληρά!».

Σε άλλο tweet του, αναφερόμενος στους αστυνομικούς, έγραψε: «Αν πεθάνουν, γρήγορη δίκη και θανατική ποινή για τον δολοφόνο. Μόνο τρόπος να σταματήσει αυτό!»

«Ελπίζουμε να πεθάνουν»

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στις ΗΠΑ το γεγονός πως μικρός αριθμός διαδηλωτών συγκεντρώθηκε έξω από το Ιατρικό Κέντρο του Αγίου Φραγκίσκου στο Λίνγουντ, όπου νοσηλεύονται οι αστυνομικοί και μπλοκάροντας την είσοδο για τα επείγοντα, φώναζαν, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη, «ελπίζουμε να πεθάνουν».

«Προς τους διαδηλωτές που εμποδίζουν την είσοδο και την έξοδο στην πτέρυγα εκτάκτων περιστατικών του νοσοκομείου, φωνάζοντας “Ελπίζουμε να πεθάνουν” αναφερόμενοι στους δύο αστυνομικούς που έπεσαν θύμα ενέδρας σήμερα στο Κόπτον: Μην εμποδίζετε τις εισόδους και εξόδους στις πτέρυγες εκτάκτου ανάγκης του νοσοκομείου», ανέφερε tweet του LASD.

Αργότερα τόνισε ότι δύο άτομα συνελήφθησαν – ένας άντρας που «αρνήθηκε να συμμορφωθεί και να συνεργαστεί» και μια δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού NPR, KPCC, η Τζόσι Χουάνγκ.

Το γραφείο του σερίφη υποστήριξε πως η δημοσιογράφος δεν ταυτοποιήθηκε ως εκπρόσωπος του Τύπου, αλλά η Χουάνγκ είπε ότι φορούσε τη δημοσιογραφική της κάρτα όλη την ώρα και φώναζε ότι ήταν ρεπόρτερ.

«Είμαι δημοσιογράφος», ακούγεται να λέει σε ένα βίντεο που ανέβηκε στο twitter. «Είμαι από το KPCC», φωνάζοντας έπειτα στους αστυνομικούς: «Με πονάτε». Η Χουάνγκ δήλωσε ότι αφέθηκε ελεύθερη από κρατητήριο της κομητείας το πρωί της Κυριακής.

Με πληροφορίες κι από ΑΠΕ – ΜΠΕ