Μακελειό στο Μεξικό με 18 νεκρούς από μέλη συμμορίας – Ανάμεσα στα θύματα και ο δήμαρχος

Μεξικό

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης ενόπλων την Τετάρτη στην Τοτολάπαν στη πολιτεία Γκερέρο, στο νότιο Μεξικό. Ανάμεσα στα θύματα και ο δήμαρχος της κοινότητας, Κονράντο Μεντόσα.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Κατά την διάρκεια της ένοπλης επίθεσης στο νότιο Μεξικό, η πολιτειακή εισαγγελέας Σάντρα Λους Βαλδοβίνος δήλωσε ότι τραυματίστηκαν άλλοι δύο άνθρωποι. Χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο αριστερός δήμαρχος της κοινότητας 4.300 κατοίκων, ο Κονράντο Μεντόσα, συγκαταλέγεται στα θύματα της επίθεσης που διαπράχθηκε μέρα μεσημέρι σε αυτόν τομέα του Μεξικού, ο οποίος μαστίζεται από τη βία συμμοριών που επιδίδονται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών. Ο πατέρας του, που είχε επίσης διατελέσει δήμαρχος της κοινότητας πριν από μερικά χρόνια, έπεσε και αυτός νεκρός, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην αστυνομία.

Μεξικανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τη σφαγή διέπραξαν μέλη συμμορίας που διακινεί ναρκωτικά στην πολιτεία Χαλίσκο, που έχουν συμμαχήσει με το καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο.

Τουλάχιστον 94 δήμαρχοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από το 2000, σύμφωνα με την οργάνωση Etellekt.

Το Μεξικό μετρά πάνω από 340.000 δολοφονίες —αποδιδόμενες στη μεγάλη πλειονότητά τους στις συμμορίες— και τουλάχιστον 100.000 εξαφανίσεις αφότου κηρύχθηκε ο αμφιλεγόμενος «πόλεμος κατά των ναρκωτικών», με την ανάπτυξη του στρατού στο εσωτερικό της χώρας, το 2006.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit