Μακελειό σε σχολείο: 8 μαθητές νεκροί και δύο ενήλικες στο Βελιγράδι – Το χρονικό του αιματοκυλίσματος

veligradi

Σοκάρουν οι περιγραφές από τους πυροβολισμούς σε δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οχτώ μαθητές έχουν πέσει νεκροί, καθώς και δύο ενήλικες.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης (3.5.2023) όταν ένας 14χρονος μαθητής πήρε το όπλο του πατέρα του και πήγε στο σχολείο Vladislav Ribnikar στο Βελιγράδι. Αφού τσακώθηκε με τον φρουρό του σχολείου, τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Telegraf, στη συνέχεια μπήκε μέσα στο κτήριο πυροβολώντας και κατευθύνθηκε προς μια αίθουσα.

Μαρτυρίες αναφέρουν πως άνοιξε την πόρτα και πυροβόλησε την καθηγήτρια. Στο σημείο αυτό μαθητές που βρίσκονταν μέσα στην τάξη έπεσαν πάνω του προσπαθώντας να τον αφοπλίσουν.

Ο δράστης συνέχισε να πυροβολεί παρά το γεγονός ότι ήταν πεσμένος στο έδαφος.

Αργότερα η καθηγήτρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά της.

Εκτός από τον φρουρό και την καθηγήτρια ο δράστης κατάφερε και σκότωσε συνολικά οχτώ μαθητές.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 14χρονος έφερε μαζί του ένα σακίδιο με σφαίρες ή βόμβες μολότοφ. Παράλληλα, συμμαθητές του φαίνεται να δήλωσαν πως πρόσφατα είχε πάρει ένα κακό βαθμό στο σχολείο.

Ο ανήλικος δράστης έχει συλληφθεί.

Αστυνομικοί με κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το δημοτικό σχολείο Vladislav RIbnikar στη συνοικία του κεντρικού Βελιγραδίου Βράτσαρ όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

https://twitter.com/No_To_Tyranny/status/1653690901858795520

“Είδα παιδιά να φεύγουν τρέχοντας από το σχολείο και να ουρλιάζουν. Ήρθαν γονείς πανικόβλητοι. Αργότερα άκουσα τρεις πυροβολισμούς”, είπε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS μια μαθήτρια που φοιτά σε παρακείμενο γυμνάσιο.

Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και διενεργείται έρευνα για τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, όπως αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο ανήλικος δράστης της επίθεσης Kosta K.:

Οι επιθέσεις σύμφωνα με το newsit.gr είναι ένα σχετικό σπάνιο φαινόμενο στη Σερβία, όπου οι νόμοι περί οπλοκατοχής είναι πολύ αυστηροί. Ωστόσο, τα δυτικά Βαλκάνια βρίθουν από εκατοντάδες χιλιάδες παράνομα όπλα έπειτα από τους πολέμους και τις ταραχές της δεκαετίας του 90.

Οι σερβικές αρχές έχουν χορηγήσει αμνηστία σε πολλούς ιδιοκτήτες που παρέδωσαν ή δήλωσαν τα παράνομα όπλα τους.

Έλα στo VIBER ΕΥΒΟΙΑ ΒΗΜΑ ΖΟΥΜ ΝΕΑ ΧΑΛΚΙΔΑ EVIATHEMA του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ