Μεξικό: Χάος σε τουριστικό θέρετρο – Αντίπαλες συμμορίες άνοιξαν πυρ

μεξικο

Αντίπαλες συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών βρίσκονται πίσω από την ανταλλαγή πυρών σε παραλία κοντά στο Κανκούν, τουριστικό θέρετρο στις ακτές του Μεξικού στην Καραϊβική θάλασσα. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής δύο άνδρες έπεσαν νεκροί από τους πυροβολισμούς, οι οποίοι σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές εικάζεται πως ήταν διακινητές ναρκωτικών.

Δεν υπήρξε κανένας άλλος «σοβαρός τραυματισμός», σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας, που διευκρίνισε ότι η ανταλλαγή πυροβολισμών ξέσπασε «μεταξύ αντίπαλων ομάδων μικροδιακινητών» ναρκωτικών σε παραλία στο Πουέρτο Μορέλος στο Μεξικό.

«Κανένας τουρίστας δεν τραυματίστηκε σοβαρά και ουδείς απήχθη», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο Λούσιο Ερνάντες Γκουτιέρες, περιφερειακός αξιωματούχος αρμόδιος για τη δημόσια ασφάλεια.

Η ανταλλαγή πυρών εκτυλίχθηκε στην ιδιωτική παραλία πολυτελούς ξενοδοχείου.

Τουρίστες και μέλη του προσωπικού έσπευσαν να καλυφθούν όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Μάικ Σίνγκτον, στελέχους του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC Universal, ο οποίος παραθερίζει στο Hyatt Ziva Riviera Cancún Resort.

Κύμα βίας στο Μεξικό
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερες από δεκαπέντε ημέρες που μεξικανικός τουριστικός προορισμός πλήττεται από το κύμα βίας που αποδίδεται στις συμμορίες οι οποίες διακινούν ναρκωτικά.

Δύο νεαρές ξένες τουρίστριες, μια Γερμανίδα και μια Ινδή, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών την 21η Οκτωβρίου στην Τουλούμ, επίσης στις μεξικανικές ακτές στην Καραϊβική, στη χερσόνησο του Γιουκατάν. Ακόμη δύο πολίτες Γερμανίας και μια Ολλανδέζα τραυματίστηκαν.

Οι τουρίστες έπεσαν θύματα «σύγκρουσης» μεταξύ δύο αντίπαλων συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά, εξήγησε η εισαγγελία.

Η δέκατη πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, κράτος που συγκαταλέγεται στην πρώτη δεκάδα παγκοσμίως ως προς την υποδοχή ξένων επισκεπτών, χάρη στα πολλά τουριστικά και πολιτιστικά θέλγητρά του, το Μεξικό (που έχει έκταση σχεδόν δύο εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων) είναι επίσης κατά τόπους χώρα όπου οι δείκτες της εγκληματικότητας είναι τρομακτικά υψηλοί.

Το 2020, παρά την πανδημία του νέου κορονοϊού, καταμετρήθηκαν επίσημα από τις μεξικανικές αρχές πάνω από 36.000 ανθρωποκτονίες, οι οποίες συνδέονταν στις περισσότερες περιπτώσεις με ξεκαθαρίσματα λογαριασμών των λεγόμενων καρτέλ, των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά.

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα